Herontwikkeling voor winkelcentrum PAX

Deel deze pagina
Het buurtwinkelgebied in PAX in Hoofddorp (1970) is verouderd. Onder andere de Vomar heeft enkele jaren geleden aangegeven graag uit te willen breiden. Om het gebied leefbaarder te maken heeft Hoorne Vastgoed, de eigenaar van het winkelcentrum, in overleg met zorgverlener Amstelring (vastgoedeigenaar in het gebied) en de gemeente, een conceptplan ontwikkeld. 

Doel van het plan was om een nieuw leefbaar buurtcentrum te creëren met een supermarkt en een verscheidenheid aan winkels inclusief een café of restaurant. Amstelring en de gemeente stonden achter dit plan.  Eind vorig jaar gaf Hoorne Vastgoed in een gesprek met de gemeente aan dat zij het plan in fasen wilden gaan uitvoeren en al het benodigde vastgoed wilden gaan opkopen. Dat bleek echter niet mogelijk.  

Winkelcentrum Pax met de vomar

De gemeente blijft in overleg met Hoorne Vastgoed en Amstelring over winkelcentrum PAX. Foto: Jur Engelchor

Begin juni maakte Hoorne Vastgoed via de media een nieuw plan bekend waarbij alleen nog ruimte is voor één supermarkt. Er is al te lang geen voortgang geboekt en op deze manier zouden zij op hun eigen terrein in ieder geval alvast als eerste stap een beter renderende supermarkt kunnen realiseren. De overige detailhandel en horeca zou dan in een latere fase door de andere vastgoedeigenaren ontwikkeld kunnen worden. Dit zou betekenen dat de huidige hurende ondernemers van winkels en horecagelegenheden hun bedrijf moeten stoppen. 

Uit gesprekken van de gemeente met Hoorne Vastgoed en Amstelring blijkt dat de realisatie van het eerdere conceptplan: een buurtwinkelcentrum met ruimte voor horeca, detailhandel en een supermarkt nog steeds de grootste wens is van alle partijen. Daarom blijft de gemeente in overleg met Hoorne Vastgoed en Amstelring. En pas wanneer zicht is op een nieuw buurtcentrum zoals bedoelt in het conceptplan werkt de gemeente mee aan een bestemmingsplanprocedure. 

Gepubliceerd op: 
14 jul 2021