Hero Balancer winnaar SHARE Award 2020

Hero Balancer heeft de SHARE Award 2020 gewonnen. De prijs is een blijk van erkenning voor het bedrijf dat opvalt op het gebied van duurzame innovatie en pionieren. Wethouder Marja Ruigrok (Economie en Innovatie) heeft de award vanmiddag uitgereikt. Naast een tastbaar eerbewijs krijgen de ondernemers van Hero Balancer een SHARE Boost-lunch met de grondleggers van SHARE.

Hero Balancer verduurzaamt gebouwen door middel van slimme software. De jury vindt het bedrijf een aansprekend voorbeeld van de nieuwe economie. Het bedrijf verbindt de wereld van morgen met een laagdrempelig, maar bovenal kostenbesparend product. Hero Balancer draagt bij aan een beter binnenklimaat, duurzame CO2-vermindering en een lagere energierekening. Slimme meet- en regelsystemen zorgen voor een optimale afstemming van aanbod en vraag van warmte. Hierdoor verwarmen grootschalige verwarmingssystemen nooit meer overbodig op.

Digitale huismeester

Hero Balancer is eigenlijk een digitale huismeester die de vraag en het aanbod van warmte regelt dankzij kunstmatige intelligentie. Marja Ruigrok:

“Inmiddels profiteren al veel organisaties in Haarlemmermeer van deze slimme techniek, dat is fantastisch!”

De SHARE Award 2020 is een onderscheiding van SHARE Founders (grondleggers) uit het bedrijfsleven en de gemeente Haarlemmermeer. Eerdere winnaars zijn Algae Innovations, the Waste Transformers, Rigo Verffabriek, Joost Valk Architectuur, Nijssen Recycling, de Miscanthusgroep en Park 20|20. Zij dragen met hun innovaties en voortrekkersrol op een positieve wijze bij aan de ontwikkelingen in Haarlemmermeer.

Samenstelling jury

De jury van de SHARE Award bestaat uit SHARE Founders Age Vermeer en Adelbert de Vreese (Dura Vermeer), Mart Pfeiffer en Daniëlle Strating (Rabobank Regio Schiphol), Denise Pronk en Jacco Bartelds (Royal Schiphol Group), Jozien van der Wal (SADC), Laurens Schenk (Schenk Makelaars) en wethouder Marja Ruigrok (gemeente Haarlemmermeer).

8 okt 2020