‘Helden van Badhoevedorp’ krijgen onderscheiding

Vijf ‘helden van Badhoevedorp’ kregen een drenkelingenmedaille uitgereikt. Met hun heldhaftige optreden, hebben zij het leven van twee mensen gered. Zij kregen de medaille tijdens de landelijke Nationale Heldendag op vrijdag 26 november 2021 in de raadzaal van het raadhuis in Haarlemmermeer.

Op 6 augustus 2021 vond er een ernstig ongeval plaats in Badhoevedorp. Aan de Nieuwemeerdijk raakte een auto te water in de Ringvaart. De inzittenden, een man van 87 en een vrouw van 84, ontsnapten ternauwernood aan de dood dankzij het heldhaftige optreden van een vijftal omstanders.

De groep redders, samen met locoburgemeester Jurgen Nobel en de slachtoffers die ze gered hebben

Van links naar rechts: mevrouw Mandemaker, de heer Buurma, Jurgen Nobel, Nancy en Roel Carels-Koorn, de voorzitter van de KMRD, Emmanuel Leite en Sebastiaan Hoogwerf. Foto: Jur Engelchor.

Het bestuur van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD) besloot de redders van dit ongeval te onderscheiden met de zilveren penning voor hun adequate en moedige optreden. De redders kregen deze penning in aanwezigheid van locoburgemeester Jurgen Nobel.

Omroep Max vindt deze heldhaftige daad zo bijzonder dat zij televisieopnamen hebben gemaakt met de redders en de slachtoffers. De uitzending hiervan is op vrijdag 26 november in ‘Tijd voor Max’ op NPO1 om 17.10 uur.

26 nov 2021