Haarlemmermeer zoekt Junior Cyber Agents!

Deel deze pagina
Om de strijd aan te gaan tegen cybercriminaliteit is de gemeente Haarlemmermeer op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

De maatschappij digitaliseert steeds meer. Economisch en maatschappelijk biedt dat kansen, maar er zijn ook risico’s. Steeds meer mensen worden slachtoffer van cybercrime of gedigitaliseerde vormen van criminaliteit. De aanpak van cybercrime staat daarom hoog op de lokale en regionale veiligheidsagenda’s. 

Speel HackShield en word Cyber Agent

Speel HackShield en word Cyber Agent! Foto: HackShield

HackShield

Begin dit jaar startten zeven gemeenten onder de vlag van Noord-Holland Samen Veilig met de pilot HackShield. HackShield Future Cyber Heroes is een educatieve game die acht- tot en met twaalfjarigen spelenderwijs opleidt tot Junior Cyber Agents. In de game gaan de kinderen op avontuur met de fictieve karakters Sanne en André. Samen vinden zij oplossingen voor digitale problemen zoals identiteitsfraude, cyberpesten en misbruik van privacy. Het spel is zo opgezet dat de kinderen ook hun omgeving betrekken bij het leerproces. 
Op 1 juli werden in de zeven pilot gemeenten de eerste Junior Cyber Agents van Noord-Holland gehuldigd. Vanaf 2 september start een nieuwe campagne en gaan nog eens 18 gemeenten in Noord-Holland, waaronder Haarlemmermeer, op zoek naar nieuwe Junior Cyber Agents.

Word een Cyber Agent 

De burgemeester van Haarlemmermeer doet daarom een oproep aan alle kinderen, ouders, verzorgers en opa’s en oma’s.  

 

 

 

Ben of ken jij iemand die kwaadaardige hackers te slim af weet te zijn en het in zich heeft om zichzelf en de gemeente Haarlemmermeer te beschermen tegen online gevaar? Dan is dat de Cyber Agent die we zoeken en die samen met de politie en de burgemeester gaat zorgen voor een veilige digitale wereld! 

Huldiging 

De beste Cyber Agents uit Haarlemmermeer worden in december gehuldigd door de politie en burgemeester Marianne Schuurmans. Gemeente Haarlemmermeer ziet hen namelijk als de helden van de toekomst. Noord-Holland wordt de eerste provincie met zijn eigen team van Junior Cyber Agents.

Kom in actie! 

Speel nu mee en help Haarlemmermeer online boeven te pakken! HackShield is online te spelen of te downloaden in de App store. Bekijk op de website het aantal Cyber Agents en de behaalde scores in Haarlemmermeer. 
 
Meer informatie over HackShield is te vinden via joinhackshield.nl.
 

Gepubliceerd op: 
2 sep 2020