Haarlemmermeer en Amsterdam gaan door met nieuwe Sloterbrug

De gemeenten Haarlemmermeer en Amsterdam pakken het plan voor een nieuwe Sloterbrug weer op. Ze nemen een besluit over de uitgangspunten voor de nieuwe brug. Het plan heeft even stilgelegen omdat er in Amsterdam ook aandacht nodig is voor de grote verkeersdrukte op de Sloterweg bij het dorp Sloten. Veel bewoners van Sloten zijn bang dat een bredere Sloterbrug in combinatie met drukte op de Sloterweg alleen maar tot meer verkeersoverlast leidt.

Oplossing voor Amsterdamse Sloterweg in zicht

Intussen werkt Amsterdam aan een oplossing voor de drukte op de Sloterweg en andere straten in Sloten en Nieuw Sloten. De verwachting is dat de Amsterdamse gemeenteraad daar in de loop van dit jaar een besluit over neemt.

Overzicht van de verkeerssituatie op de Sloterbrug. Twee fietsers en twee auto's op de smalle brug

De verkeerssituatie op de Sloterbrug. Foto: gemeente Amsterdam.

Omdat dit probleem in Sloten wordt aangepakt, vinden de beide gemeenten dat het plan voor de nieuwe Sloterbrug weer kan doorgaan. Tegelijk met de uitwerking van het project Autoluw Sloten en Nieuw Sloten in Amsterdam nemen beide gemeenten daarom een besluit over de uitgangspunten van de nieuwe Sloterbrug. Het proces om te komen tot dat besluit wordt allereerst het stadsdeel Nieuw-West om een advies gevraagd.

Problemen oplossen

Hoe de verkeersdrukte in Sloten en Nieuw-Sloten ook wordt opgelost, de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers en de doorstroming van autoverkeer op en rond de Sloterbrug blijven een probleem. Ook als er minder autoverkeer over de brug rijdt, blijft een nieuwe, bredere brug nodig.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op website van de gemeente Haarlemmermeer/badhoevedorp/sloterbrug.  Neem bij vragen contact op met omgevingsmanager Bernard Kroeger via het telefoonnummer 0900-1852. Een e-mail sturen naar info@sloterbrug.nl kan ook.

19 mei 2021