Haarlemmermeer bijna 50 fruitbomen rijker

Deel deze pagina
De afgelopen weken zijn er in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer op diverse plekken in de gemeente bijna 50 fruitbomen aangeplant. De fruitbomen-actie past perfect in de campagne "Biodiversiteit, help jij een handje?" van Groen Haarlemmermeer. Met deze campagne werken ongeveer 20 groene organisaties in Haarlemmermeer samen aan een grotere biodiversiteit in de regio.

Voedselbossen in de maak

De imkervereniging kreeg 20 fruitbomen op haar Bijenpark aan de Spieringweg in Cruquius. Hier staan de bijenvolken van de imkers en worden bovendien de zwermen opgevangen uit Haarlemmermeer. De dorpsraad van Beinsdorp was blij met tien appel-, peer- en pruimenboompjes, en het Vlinderweitje van het Bulderbos met acht fruitbomen, om de biodiversiteit van dit bos te helpen bevorderen. De Biologische tuinderij/zorgboerderij Landyn in Zwaanshoek ontving een tiental laagstam fruitbomen. Fruit van een lage boom is veel makkelijker te plukken voor jong en oud. De diverse organisaties hebben zelf de bomen met hun vrijwilligers geplant. Nu maar hopen op een rijke en gezonde oogst! 

de fruitbomen worden geplant

De bomen worden geplant in het Bulderbos. Foto: NMCX

Onderwijs

IVN Natuureducatie heeft bij zorgboerderij de Landyn met vrijwilligers en cliënten een duurzame, milieuvriendelijke tuin aangelegd. De volgende stap was een voedselbos, waar nog genoeg ruimte was voor nieuwe boompjes. Dit voedselbos en deze tuin worden gebruikt voor onderwijs aan kinderen en volwassen over een duurzame leefomgeving waar de natuur steeds meer zijn gang kan gaan. Zowel het Kaj Munkcollege als de Montessorischool Floriande gaan er komend voorjaar leren moestuinieren. 
 

Gepubliceerd op: 
9 dec 2019