Haarlemmermeer bedankt AfvalHelden

Deel deze pagina
Het is de week van de AfvalHelden. Deze week is een eerbetoon aan alle mannen en vrouwen die in de afval- en reinigingssector werken. Hun inzet is onmisbaar en sinds de uitbraak van de coronapandemie is dit extra duidelijk geworden.

Bij Meerlanden in Rijsenhout is demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven maandag 1 maart langs geweest om de week af te trappen. Wethouder Mariëtte Sedee (Milieu) en directeur Angeline Kierkels (Meerlanden) ontvingen de staatssecretaris en leidden haar rond.  “In De Week van de AfvalHelden bedank ik alle afvalhelden graag een keertje extra”, aldus Mariëtte Sedee.

We hebben iedereen die bijdraagt aan het opruimen, scheiden en verwerken van ons afval hard nodig.  

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven en wethouder Mariette Sedee bedanken AfvalHeld Sigrid Koolhaas

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven in gesprek met afvalheld Sigrid Koolhaas. Links op de foto directeur Meerlanden Angeline Kierkels en wethouder Mariette Sedee. Foto: Jur Engelchor

30.000 AfvalHelden

In Haarlemmermeer zijn veel mensen van Meerlanden betrokken bij de verwerking van afval, in heel Nederland bijna 30.000 mensen. Zij halen dagelijks ons afval op en maken van het afval grondstof voor nieuwe spullen. Ook de mensen die de straten vegen en de prullenbakken legen horen bij de AfvalHelden.  

Duim omhoog

Deze week worden al die AfvalHelden door Meerlanden in het zonnetje gezet om een keer extra waardering voor hen te tonen. Inwonerskunnen zelf ook meedoen. Er zijn posters gemaakt die mensen voor het raam kunnen hangen om de afvalhelden te bedanken. Voor kinderen zijn er kleurplaten die zij aan inzamelaars mee kunnen geven. Gewoon eens een duim omhoogsteken naar de AfvalHelden als blijk van waardering kan natuurlijk ook. 

Leuk werk

Eén van de weinige vuilnisvrouwen bij afval- en grondstoffenbedrijf Meerlanden in Rijsenhout is een van de vele AfvalHelden van Haarlemmermeer. Simone Ran krijgt in haar woonplaats en daaromheen steeds meer bekendheid. Laatst werd zij door de krant geïnterviewd over haar werk. Ze is blij met haar beroep. Tijdens de economische crisis kwam zij in de bijstand terecht. „Daar kreeg ik cursussen om te solliciteren. Ik kreeg ook de vraag of ik bij Meerlanden wilde werken. Daar had ik zelf nooit aan gedacht, maar ik dacht, waarom niet.” Dat is intussen 5 jaar geleden. Simone heeft nu een groot rijbewijs en rijdt op de vrachtwagen alsof zij nooit anders heeft gedaan. “Het is hartstikke leuk werk”, zegt ze enthousiast.

Waardevol en onmisbaar beroep 

De afvalbranche wordt steeds professioneler. Medewerkers moeten steeds meer vaardigheden hebben. Van technische en organisatorische kennis tot communicatieve vaardigheden. Medewerkers in de afvalbranche zijn onmisbaar voor het schoon, netjes en gezond houden van de straten, pleinen en parken. Daar zorgen ze dagelijks voor. Daar mogen we met z’n allen best trots op zijn. Zij verdienen onze waardering, iedere dag, en speciaal tijdens de Week van de AfvalHelden. 

Meedoen

Meedoen, waardering laten blijken en een poster ophangen of een kleurplaat meegeven?  Klik op deze link.  De Week van de AfvalHelden is te volgen op social media via #AfvalHelden en/of #WeekvandeAfvalHelden. De Week van de AfvalHelden is in het leven geroepen door de brancheorganisaties NVRD, Vereniging Afvalbedrijven en O&O Fonds GEO.
 

Gepubliceerd op: 
2 mrt 2021