Groot onderhoud A9

Deel deze pagina
Rijkswaterstaat (RWS) voert groot onderhoud uit aan de snelweg A9 tussen Velsen en (het knooppunt) Raasdorp. De werkzaamheden beginnen op 9 juli 2021 en worden uitgevoerd in de richting Utrecht/Den Haag vanaf knooppunt Velsen tot en met Haarlem-Zuid. Het asfalt wordt vervangen en de vangrail wordt hersteld. Ook herstelt Rijkswaterstaat de bermen langs de A9.

Vlot en veilig rijden

Als gevolg van slijtage aan het asfalt is groot onderhoud aan wegen ongeveer eens in de vijftien jaar nodig. Door het asfalt te vervangen, blijven de wegen in een goede conditie en is een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer, ook in de toekomst gegarandeerd.

Luchtfoto van de op- en afritten van de A9

Op- en afritten van de A9 zijn soms gesloten. Foto: Henk Roelvink Fotografie

Overlast

Omleidingen en langere reistijden zijn helaas niet te voorkomen. Zo zijn er tijdelijk minder rijstroken beschikbaar en op- en afritten zijn soms afgesloten. Ook geldt er vanwege de veiligheid een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. De extra reistijd kan op drukke momenten oplopen tot meer dan 30 minuten. Om ervoor te zorgen dat automobilisten zo kort mogelijk last hebben van overlast, werkt Rijkswaterstaat zeven dagen in de week, 24 uur per dag.

Planning

Het werk gebeurt in fases en duurt tot en met 20 augustus 2021. Kijk voor de meest actuele planning op de website van Rijkswaterstaat

Gepubliceerd op: 
8 jul 2021