Gerritshoeve eerste horecazaak in Hyde Park

Deel deze pagina
Tegenover het NS-station van Hoofddorp en naast de plek waar de kantoren van Beukenhorst-West grotendeels zijn gesloopt, komt café-restaurant de Gerritshoeve. De start van de bouw is 1 maart 2021, de opening is gepland voor het voorjaar 2022.

Contrast historie en nieuwbouw

Deze kenmerkende hoeve markeert de entree van de nieuwe wijk. Initiatiefnemer van de Gerritshoeve, Gijs de Waal, heeft op de plek waar de hoeve komt, informatieborden neergezet. Hij begint binnenkort met de eerste werkzaamheden voor de overplaatsing van de historische Gerritshoeve. De Waal: “De Gerritshoeve past in de verdere verstedelijking van dit gebied, daarbij horen contrasten. Historie en nieuwbouw kunnen elkaar aanvullen, en samen een mooie diverse en gelaagde stad vormen. Op die manier versterken Hydepark en de Gerritshoeve elkaar.” 

Artist impression van de Gerritshoeve

Artist impression van de Gerritshoeve.

Door de plaatsing van het gebouw moeten er een paar kastanjebomen weg. “Het groene karakter van de plek blijft behouden en zelfs binnen in de Gerritshoeve zijn straks nog bomen te zien”, aldus Gijs de Waal. De Waal heeft vaker op markante plekken horecagelegenheden geplaatst. Zo is hij medeverantwoordelijk voor Hannekes Boom, naast het Centraal Station van Amsterdam en van Bret, naast station Sloterdijk.

Aanwinst voor Hoofddorp

Wethouder Jurgen Nobel is enthousiast:

Dit is toch een nieuwe stap in de ontwikkeling van Hyde park, waar we 3800 woningen neer gaan zetten en nu veel fraaie appartementen verrijzen. De Gerritshoeve past daar goed, als bruisende entree van het gebied, waar je wat kunt eten en drinken. Een aanwinst voor de gezelligheid in Hoofddorp.  

Wethouder Johan Rip vult aan dat dit precies de identiteit van Haarlemmermeer weerspiegelt.

Aan de ene kant, moderne hoogbouw, maar ook een oude boerderij…   

Gijs de Waal onderkent dat.

Het gebouw zal de agrarische geschiedenis van de Haarlemmermeer in herinnering brengen, de pionierstijd. Dit moet ook terug te zien zijn in het interieur en op informatie die in de hoeve te vinden is. Tegelijkertijd gaat de Gerritshoeve ook over de moderne Haarlemmermeer. Zo moet er informatie te vinden zijn over wat er in Hoofddorp te doen is, en is er ruimte voor culturele activiteiten. Het doel is dat de Gerritshoeve een van de meest sprankelende en inspirerende plekken van Hoofddorp wordt.   

Duurzaam

Het duurzame café-restaurant is circa 350 m2 groot, exclusief terras. De Gerritshoeve gebruikt zoveel mogelijk lokale producten. Ook in de rest van de wijk is er op de begane grond van de nieuwe appartementen ruimte voor horeca, winkels en andere commerciële voorzieningen. Zo wordt de wandelroute van het NS-station naar het stadscentrum van Hoofddorp aantrekkelijker en levendiger.

Lees hier meer over Stadscentrum Hoofddorp

Gepubliceerd op: 
23 feb 2021