‘Gedreven door één wens: ze willen een toekomst’

Deel deze pagina
Vind maar eens een baan, als je statushouder (een vluchteling met verblijfsvergunning) bent. Dat valt niet mee. Het was afgelopen april dan ook een feestje waard toen zes van hen in Haarlemmermeer een certificaat ontvingen mét een jaarcontract bij een distributiebedrijf in Sassenheim. “Deze mensen zijn zó gemotiveerd.”

De zes mannen komen uit Syrië en Eritrea, verblijven zo’n drie tot zes jaar in Nederland, en hebben nu een baan als logistiek medewerker/orderpicker bij Detailresult Groep, een distributiebedrijf voor supermarkten van Dirk van den Broek en Dekamarkt. Hiervoor volgden zij een opleiding van vier maanden die werd afgerond met een certificaat, feestelijk uitgereikt door wethouder Johan Rip. Werving, selectie en opleiding was een samenwerking van het Werkgeversservicepunt van de gemeente, Detailresult Groep en BWorkz.

De groep statushouders

De groep statushouders. Foto: BWorkz.

‘Wij zorgen voor een goede match’

“Wij bemiddelen voor onder meer statushouders en mensen met een arbeidsbeperking”, vertelt Geneviève Brewster van het Werkgeversservicepunt.

Voor hen zoeken wij banen, voor werkgevers kandidaten die bij hun vraag passen. Wij zorgen voor een goede match en geven begeleiding. Het is echt maatwerk. Toen we bij Detailresult Groep op bezoek waren geweest, hadden ze interesse in ons aanbod. Wij konden met hen goede afspraken maken over functie-eisen, verwachtingen over en weer, begeleiding, wat voor kennis van de Nederlandse taal de werknemers moesten hebben, enzovoort.  

Woorden als ‘pallet’, ‘heftruck’ en ‘stelling’

Er zijn gesprekken gevoerd met twintig kandidaten, van wie uiteindelijk acht zijn uitgekozen. “Het allerbelangrijkste is motivatie”, zegt Geneviève Brewster. “Sommigen kende ik al langer, die belden mij regelmatig of ik al een baan voor ze had.” De acht kregen een opleiding op maat, met functiegerichte taallessen, speciaal gericht op het werk dat ze gingen doen. Zo leerden ze bijvoorbeeld woorden als ‘pallet’, ‘heftruck’, ‘stelling’ en ‘karton’. Verder kregen ze praktijkbegeleiding én leerden ze over Nederlandse gewoonten en gebruiken op de werkvloer.

Oefenen in rollenspellen

“Als je om 8.00 uur ’s ochtends begint, moet je je om die tijd melden bij je teamleider en niet om 8.00 uur bij de prikklok staan”, zegt Rob Beij van BWorkz, die de opleiding verzorgde. “En aan het eind van de werkdag laat je niet alles uit je handen vallen, maar rond je je werk af en zeg je je chef gedag. Het zijn dingen die heel gewoon lijken, maar dat niet voor iedereen zijn.” Daar komt bij dat de deelnemers al een tijd uit het arbeidsproces zijn. Sowieso konden ze tijdens hun verblijf in het asielzoekerscentrum niet werken, en niet deelnemen aan de Nederlandse maatschappij.

In de opleiding hebben we in rollenspellen geoefend hoe je in Nederland met elkaar omgaat op de werkvloer. Daarnaast hebben ze uitleg gekregen over onder meer de cao, bedrijfsgedragsregels en arbeidsvoorwaarden van Detailresult Groep.    

‘Ontzettend leuke groep’

Rob is zeer tevreden hoe het project is verlopen. “Eén deelnemer heeft wegens ziekte helaas moeten afhaken. Een ander kreeg, nadat hij zijn certificaat had gehaald, zijn wensbaan als timmerman aangeboden - ook voor hem was het traject dus succesvol. De rest is aan de slag bij Detailresult Groep, als één team. Het is een ontzettend leuke groep, ze helpen elkaar, werken goed samen. Dat geeft dit werk voor hen echt een meerwaarde.” Het is geen baan waarmee je bij aanvang heel veel verdient, maar volgens Rob Beij zijn er zeker doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld naar heftruckchauffeur, of teamleider. “Ze zijn supergemotiveerd. Ze willen één ding, een toekomst opbouwen. Ze hebben daarvoor al zoveel doorstaan, zoveel obstakels overwonnen, daar kunnen de meesten van ons zich geen voorstelling van maken.”

In april kregen de statushouders door wethouder Johan Rip de opleidingscertificaten uitgereikt waarmee ze aan de slag kunnen bij Detailresult Groep.

In april kregen de statushouders door wethouder Johan Rip de opleidingscertificaten uitgereikt waarmee ze aan de slag kunnen bij Detailresult Groep. Foto: Jeroen van der Werff.

‘Van elkaar leren’

BWorkz is een organisatie die statushouders vanuit een uitkeringssituatie begeleidt naar werk. Rob Beij zet zich hier met hart en ziel voor in.

Vergis je niet, deze mensen brengen ons ook veel. We kunnen veel van elkaar leren. Als bijvoorbeeld bij ons om zes uur ’s avonds iemand op de stoep staat, zijn we geïrriteerd omdat we worden gestoord rond etenstijd. In veel andere landen word je als hoofdgast onthaald als je tijdens het eten aankomt. Door met andere culturen in aanraking te komen, verruim je je blik en verrijk je je leven. Ik heb al zoveel mooie vriendschappen zien ontstaan.   

Inmiddels is BWorkz voor Haarlemmermeer een volgend traject met statushouders in de logistieke sector gestart. In Haarlemmermeer wonen zo’n vier- tot vijfhonderd statushouders. Het Werkservicepunt Haarlemmermeer heeft vorig jaar ongeveer veertig tot vijftig van hen aan een baan kunnen helpen.

Gepubliceerd op: 
21 mei 2021