Fietscheck voor het praktisch verkeersexamen

Deel deze pagina
Van 9 april tot en met 18 juni 2021 vindt het praktisch verkeersexamen voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs in de gemeente Haarlemmermeer weer plaats. Dit jaar met aangepaste maatregelen.

Veilige fiets

Er doen 52 scholen en ruim 3300 leerlingen uit groep 7 en 8 mee en er zijn in totaal zeven verschillende routes uitgezet. Natuurlijk is het belangrijk dat iedereen op een veilige fiets het verkeersexamen doet. Daarom wordt iedere fiets vooraf gecheckt. Daar helpen ook dit jaar weer de vrijwilligers van de Fietsersbond Haarlemmermeer bij. Kleine reparaties lossen ze meteen op. Want alleen op een goedgekeurde fiets mag een leerling aan het examen deelnemen. Bij het examen is het niet verplicht dat je verlichting het doet, omdat het examen overdag plaatsvindt. Maar de vrijwilligers van de Fietsersbond adviseren echter om ervoor te zorgen dat de fietsverlichting altijd goed werkt. Ook overdag kan het namelijk bij een flinke regenbui behoorlijk donker worden.

Van links naar rechts wethouder Verkeer en Vervoer Marja Ruigrok, Wil Willemsen en Han van der Ploeg van de Fietsersbond Haarlemmermeer.

Foto uit 2019. Wethouder Verkeer en Vervoer Marja Ruigrok met Wil Willemsen en Han van der Ploeg van de Fietsersbond Haarlemmermeer. Foto: Jur Engelchor. 

Check

Wil je weten of de fiets veilig is? Doe dan de fietscheck op de website van Veilig Verkeer Nederland. Is alles in orde? Helemaal goed! Is er iets niet (helemaal) in orde, dan is er een handig lijstje aan met tips over verbeteringen aan de fiets. Vrijdag 9 april zijn de vrijwilligers van de fietsersbond Haarlemmermeer ook in touw. Ze staan die dag op de parkeerplaats naast winkelcentrum Toolenburg, Markenburg 105, in Hoofddorp. Zij helpen de kinderen graag!

Gepubliceerd op: 
7 apr 2021