Even voorstellen: Floor, de nieuwe kinderburgemeester

Tijdens de raadsvergadering van 24 juni 2021 werd de opvolger van kinderburgemeester Sammy Suliman bekendgemaakt. Het is Floor ten Veen uit Nieuw-Vennep, 11 jaar jong en leerling van basisschool ’t Venne. Floor werd gekozen uit dertien kandidaten. De nieuwe kinderburgemeester stelt zich voor.

Voorstellen

“Mijn naam is Floor ten Veen en ik mag me aan jullie voorstellen, omdat ik de nieuwe kinderburgemeester ben van Haarlemmermeer. Ik ben 11 jaar, zit op hockey bij de Kikkers in Nieuw-Vennep, wat ook mijn woonplaats is. Volgend jaar ga ik naar groep 8 van basisschool 't Venne. In mijn vrije tijd hou ik ervan om met mijn vriendinnen naar de bioscoop te gaan, shoppen, logeren, bakken en koken. Maar ik hou ook van mountainbiken. Dat doe ik graag in de duinen of in het Haarlemmermeersebos.”

Floor ten Veen, de nieuwe kinderburgemeester van Haarlemmermeer. Foto: aangeleverd door familie Ten Veen.

“Toen ik hoorde over de oproep voor een nieuwe kinderburgemeester, dacht ik: dat is wat voor mij. Ik vind het belangrijk dat alle kinderen gelijke kansen krijgen. Als kinderburgemeester wil ik me daarvoor inzetten. Om uitgekozen te worden werd gevraagd een filmpje in te sturen. Ik vond het leuk om het filmpje te maken, omdat ik daarin mijn ideeën kon delen. Ik vond het heel spannend en ben heel blij dat het zover is gekomen. Ik heb er zin in!”

Procedure

Vanwege de coronapandemie werd er in 2020 en 2021 geen Dag van de Kinderraad georganiseerd. Dat is normaal gesproken het moment waarop de nieuwe kinderburgemeester wordt gekozen. Nog een schooljaar zonder kinderburgemeester? Dat kan natuurlijk niet.  Daarom heeft burgemeester Marianne Schuurmans op vrijdag 23 april een digitale oproep gedaan aan de kinderen uit de groepen 7 van alle basisscholen in Haarlemmermeer. Zij vroeg hierin om een leuk filmpje te sturen waarin de kandidaat kinderburgemeesters zich konden voorstellen en vertellen waarom zij graag kinderburgemeester willen worden. Dertien kinderen hebben aan die oproep gehoor gegeven. Dat werd een moeilijke beslissing voor de beoordelingscommissie want er waren verschillende goede filmpjes ingestuurd. Floor blijft één schooljaar aan als kinderburgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. De installatie van de nieuwe kinderburgemeester is op donderdag 16 september 2021.

29 jun 2021