Energiebesparing leeft in Haarlemmermeer

Met zonnepanelen verlagen inwoners hun energierekening. Ook dubbel isolerend glas en een ventilatiesysteem dragen daaraan bij. In totaal kwamen ruim 600 inwoners op 20 en 27 november af op bijeenkomsten over energiebesparing onder de naam ‘Winst uit je woning’. De Burgerzaal van het raadhuis was beide keren tot de laatste stoel bezet.

De gemeente en NMCX Centrum voor Duurzaamheid organiseren de advies- en inkoopactie al voor de zevende keer. Tijdens de actie worden met een grote groep huiseigenaren isolatiemaatregelen en zonnepanelen ingekocht waardoor de prijzen scherp zijn. Aantrekkelijk is de rijkssubsidie tot wel 30 procent die huiseigenaren krijgen die twee of meer isolatiemaatregelen nemen.

Publike in de Burgerzaal van het raadhuis luistert naar een spreker.

Veel interesse van bewoners voor isolatiemaatregelen. Foto: gemeente Haarlemmermeer

De inkoopactie geldt voor zonnepanelen, ventilatiesystemen en isolatieglas. Bij ‘Winst uit je woning’ wordt samengewerkt met leveranciers die voldoen aan strenge voorwaarden. Hierdoor zijn kwaliteit, service en garantie gegarandeerd. De uitvoerende bedrijven worden door middel van een veiling gekozen.

Waarom deze inkoopactie?

De inkoopactie is bedoeld om particuliere woningen energiezuiniger te maken. In 2050 wil Haarlemmermeer CO2-neutraal zijn. Dat betekent dat vanaf dat moment geen fossiele brandstoffen zoals kolen, olie en aardgas meer worden gebruikt. In de gemeente Haarlemmermeer is hiervoor het programma Energietransitie van start gegaan.

Inwoners kunnen nog steeds meedoen met de inkoopactie. Vrijblijvend inschrijven kan vóór 31 januari 2020 op winstuitjewoning.

28 nov 2019