Een rode loper voor rolkoffers

Kedeng, kedenk, kedeng. Het geluid van een grote menigte werknemers met rolkoffers op weg van station Hoofddorp naar bedrijven als Asics, Fluor, Irdeto, Danone en Sonion is vanwege corona en thuiswerkers grotendeels verstomd. Op de groene kade van de Taurusavenue in Beukenhorst-Zuid is dat sinds kort zelfs geheel en voorgoed het geval. Dat is dankzij het rolkofferpad dat daar is aangelegd, ook wel trolleyroute genoemd.

Bomen

Ere wie ere toekomt en dus moet de naam van Peter Steentjes nu vallen. Hij vertegenwoordigt Sonion, een bedrijf in geavanceerde gehoorapparaten, in een platform dat regelmatig overlegt met de gemeente. Hij kwam met het idee en de wens voor een rolkofferpad tijdens een bespreking over een verdrietig onderwerp, namelijk de noodzakelijke verwijdering van de bomen op de Tauruskade.
Ze wortelden onvoldoende, legt Marianne Filius uit. Zij is projectmanager Badhoevedorp Quatrebras en Beukenhorst Zuid van de gemeente Haarlemmermeer.

Het rolkofferpad bij station Hoofddorp

Het rolkofferpad bij het station in Hoofddorp. Foto: gemeente Haarlemmermeer.

Oppervlakkig

Door de oppervlakkige worteling kwam de bestrating omhoog. Na een zomerstorm moest er al eens een stel worden omgezaagd. De boomwortels dieper de grond in krijgen, was vrijwel kansloos, wees onderzoek uit. En dus was het besluit onvermijdelijk om nieuwe bomen aan te planten en ook de bestrating over te doen.
In de nieuwe bestrating kon de wens van Peter Steentjes, waarover ook de andere vertegenwoordigers in het platform enthousiast waren, in vervulling gaan.

Zonder vellingkant

Het is best een flinke tippel van het station naar de Taurusavenue. Dagelijks deze afstand afleggen met een hobbelende en herrie makende rolkoffer in je kielzog… er is een prettiger begin van de werkdag denkbaar, was zo’n beetje de gedachtegang van Peter Steentjes. In een email aan Marianne Filius schrijft hij dat hij zeker weet dat veel mensen plezier zullen hebben van het rolkoffer pad.
Het pad is uitgevoerd met stenen zonder vellingkant (afgeschuinde kant). De stenen zijn zwart van kleur maar ze vormen een rode loper voor de rolkoffers.

12 jan 2021