Een reis door mijn agenda en mijn ideeën

Lieve inwoners van Haarlemmermeer, vandaag dan na anderhalf jaar mijn laatste column. Zoals u heeft gemerkt is dit plekje binnen InforMeer steeds persoonlijker geworden en heb ik u meegenomen op een reis door mijn agenda en mijn ideeën over wat zich binnen de gemeente afspeelt.

Ieder weekend als ik hierover aan het mijmeren was, kwam ik dichter bij u en probeerde ik in uw hoofd en hart te kruipen om te begrijpen hoe we uw wensen en de mogelijkheden die de gemeente te bieden heeft kunnen matchen. Ik heb er veel plezier aan beleefd en hoop u ook. Mijn kantoor is inmiddels opgeruimd, in mijn appartement staan de verhuisdozen klaar en met vele persoonlijke ontmoetingen ben ik afscheid aan het nemen van bewoners, medewerkers en collega’s in de regio.

Vanaf 10 juli gaat Marianne Schuurmans-Wijdeven ‘de scepter’ zwaai­­en over uw gemeente. Met haar gaat u verder op zoek naar de ziel van Haarlemmermeer, u gaat samen een waardenprofiel opstellen van de (nieuwe) gemeente waardoor u een mooi basisdocument heeft om ontwikkelingen in de toekomst aan te toetsen. Zowel als het gaat over sociale en ruimtelijke keuzes ‘in de polder’ (inclusief Haarlemmerliede en Spaarnwoude natuurlijk) als waar het gaat om samenwerkingen binnen de Metropoolregio Amsterdam. Ik wens u een mooie toekomst toe! En heel veel dank voor de ontroerende en andere mooie momenten die we gedeeld hebben.

Met lieve groet,
Onno Hoes