Dump geen afval

Met uitzondering van de zomermaanden zijn we allemaal alweer ruim een half jaar zoveel mogelijk thuis. Velen van u werken thuis, gaan minder uit eten, minder naar het café, minder winkelen. En helaas zal dat op korte termijn nog niet anders worden. Al met al zijn we dus veel thuis. En dat nodigt velen van ons uit tot flink opruimen en weggooien.

Vervolgens worden er weer nieuwe spullen aangeschaft: veelal online besteld en thuisbezorgd, in kleine en grote dozen. Nog meer om weg te gooien dus.

Al dat opruimen, al die nieuwe, in dozen thuisbezorgde spullen, zorgen al maanden voor overvolle vuilnisbrengparkjes. De containers puilen uit, en ook náást de containers stapelt het vuilnis zich op. Tot grote ergernis van velen. Want één lege doos naast de container is het begin van een snel groeiende afvalberg. Afval trekt afval én ongedierte aan en zorgt bovendien voor een mistroostig en onveilig gevoel.

Past uw afval niet meer in de container omdat deze vol is? Gooi het dan in een andere container, uiteraard wel voor hetzelfde doel. Of houd het afval nog even thuis tot de container geleegd is. Voor afval dat te groot is voor de container kunt u een grofvuilafspraak maken, via de website van Meerlanden. Alle afvalregels zijn te lezen op de containers.

En meldt u het vooral als u ziet dat er afval naast de container staat, of als u ergens anders veel rommel of afvaldumpingen ziet: https://haarlemmermeergemeente.nl/taak/direct-melden. We zetten extra in op de ‘hotspots’, maar we kunnen helaas niet overal tegelijkertijd zijn.

Maar het allerbelangrijkste is: de afvalberg begint bij onszelf! Niemand wil een afvalberg voor zijn deur, dus laten we er ook samen voor zorgen dat we die berg niet maken.

13 okt 2020