Doortrappen, ook in Haarlemmermeer

Veilig en met plezier blijven fietsen tot je 100e? Dat wil iedereen wel. Daarom start de gemeente Haarlemmermeer met het programma Doortrappen, samen met de Vervoerregio Amsterdam. Het programma, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, stimuleert ouderen om veilig en met plezier te blijven fietsen.

Fietsen houd je gezond

Sporten en bewegen is goed voor de gezondheid. (Mede) door te fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Zo kunnen zij bijvoorbeeld boodschappen doen op de fiets, een bezoekje brengen aan familie of vrienden in de buurt of een recreatieve fietstocht maken. Het programma Doortrappen helpt mensen om dit zo lang mogelijk te blijven doen. Dat doen ze met tips en adviezen over fietsspiegels, veilig deelnemen aan het (fiets)verkeer en het gebruik van een fietshelm. Partners van het programma bieden ook leuke (fiets-)activiteiten aan voor inwoners van Haarlemmermeer. Hierover komt binnenkort meer informatie via de website doortrappen.nl/haarlemmermeer.

Een man fietst door een woonwijk

Lekker blijven fietsen tot op hoge leeftijd. Wie wil dat nou niet? Foto: Vervoerregio Amsterdam.

Meer voor elkaar

Liever niet alleen op pad maar met een fietsmaatje? Op de Meer voor Elkaar website staat ook informatie over het vrijwilligersplatform ‘Haarlemmermeer voor elkaar’ waar mensen bijvoorbeeld een oproep voor een fietsmaatje kunnen doen.

Tip

Recreatief fietsen kan volop in de gemeente Haarlemmermeer en in de regio. Op zoek naar leuke fietsroutes? Klik op deze link voor inspiratie voor een leuke fietst- en wandeltochten

22 jun 2021