Doornstruiken aan Kalslagerring binnenkort verleden tijd

Publicatiedatum:
donderdag 07-12-2017
Geen lekke fietsbanden meer op de Kalslagerring in Nieuw-Vennep. Na vele jaren van overlast worden de doornstruiken weggehaald. De gemeente start op maandag 11 december met de snoeiwerkzaamheden. Dat is de prettige uitkomst na overleg met de wijkraad.
Tussentijds snoeien van de struiken zorgde voor veel overlast de afgelopen jaren. De doornen die daardoor op het fietspad terecht kwamen zorgden namelijk meteen voor veel lekke banden, boze gezichten en dito reacties. De gemeente gaat met het besluit om de struiken weg te halen in op een begrijpelijke en praktische behoefte. Na het weghalen van de beplanting wordt in het voorjaar van 2018 voorlopig gras ingezaaid. Daarna is er tijd om met de wijk te overleggen welke nieuwe beplanting de voorkeur heeft. Die keuze kunnen de bewoners in overleg met de gemeente maken. Het is de gemeente duidelijk dat een schadevrije rit op de fiets voor alle scholieren en inwoners op deze drukke route niet langer op zich kon laten wachten. Daarom halen we nu de doornstruiken weg en daarmee ook de ergernissen.

Doornstruiken aan de Kalslagerring in Nieuw-Vennep zijn binnenkort verleden tijd. Foto: Margo Oosterveen

Hinder

Het rooien en afwerken gaat enkele weken duren. Het fietspad blijft beschikbaar, er staan pionnen langs de zijkant als waarschuwing. Bij uitvoering van de werkzaamheden wordt rekening gehouden met de schooltijden van de langs de Kalslaggering gelegen basisscholen.