Digitaal coronaloket voor ondernemers

Het coronavirus houdt iedereen al een hele tijd in de greep. Het is een uitdaging. Daar kunnen onze ondernemers in Haarlemmermeer over meepraten. “Het is voor veel mensen niet makkelijk maar wij zien een enorme veerkracht en ondernemersgeest bij hen. Dat maakt mij als wethouder trots en hoopvol dat we deze crisis goed doorkomen” aldus wethouder Johan Rip.

De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn in Nederland voor iedereen voelbaar. Daarom is er het steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen, een sociaal pakket en investeringsmaatregelen. Hiermee helpt de Rijksoverheid grote en kleine (zelfstandig) ondernemers en wordt ondersteuning geboden als werknemers van werk(loosheid) naar nieuw werk bewegen. Veel van die regelingen worden door de gemeente uitgevoerd.

Wethouder Johan Rip probeerde als eerste het digitale coronaloket voor ondernemers uit

Wethouder Johan Rip probeerde het coronaloket voor ondernemers als eerste uit. Foto: Jur Engelchor.

Alle informatie bij elkaar

Voor wie in Haarlemmermeer al gebruik heeft gemaakt van bijvoorbeeld de Tozo-regeling weet de weg te vinden. De vele medewerkers van verschillende afdelingen werken met man en macht om dit zo goed mogelijk uit te voeren. Nu zijn ook alle diensten digitaal bij elkaar gebracht onder het coronaloket voor ondernemers. Hier kan een ondernemer alle informatie vinden over financiële regelingen en ondernemers kunnen hier terecht met vragen. Dat is wel zo veilig in de huidige situatie. Het coronaloket voor ondernemers vervangt niet het ondernemersplein maar is een aanvulling in coronatijd.

Wij hopen dat dit loket snel niet meer nodig is maar voor nu is dit volgens ons de beste manier om alle ondersteuning aan ondernemers op een overzichtelijke manier aan te bieden

zegt wethouder Rip. Het coronaloket voor ondernemers is te vinden via de website van de gemeente Haarlemmermeer

22 dec 2020