Denk mee over de nieuwe Cruquiusbrug

Publicatiedatum:
donderdag 29-11-2018
De Cruquiusbrug richting Heemstede stamt al uit 1932 en is aan vervanging toe. Daarom wordt in 2021 - 2022 een nieuwe brug gebouwd die energiezuinig en onderhoudsarm is. De provincie Noord-Holland vraagt bewoners, bedrijven en gebruikers mee te denken over de nieuwe brug. Suggesties kunnen worden ingediend via www.cruquiusbrug.nl.

Verbeterde doorstroming

Het gaat hier om het oostelijke deel van de Cruquiusbrug richting Heemstede. Aan het deel richting Hoofddorp zal in 2020 groot onderhoud worden gedaan. De nieuwe brug wordt breder dan de huidige. Hierdoor krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte. Daardoor wordt de doorstroming van het verkeer op de N201 beter. De nieuwe brug wordt circulair, energiezuinig en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd. Circulair bouwen betekent dat er slim wordt omgegaan met grondstoffen. Ook worden materialen zoveel mogelijk opnieuw gebruikt. Doordat de brug zoveel mogelijk onderhoudsarm wordt zal het verkeer in de toekomst minder hinder hebben.

Cruquiusbrug

De huidige Cruquiusbrug komt al uit 1932. Beeld: Provincie Noord-Holland

Deel uw suggesties

Op de website www.cruquiusbrug.nl kan worden doorgeklikt naar ‘Cruquiusbrug in beeld'. Hier is een kaart beschikbaar waarop veranderingen van boven en dichtbij bekeken kunnen worden. Op elke plek op de kaart kan een reactie worden gegeven.

Suggesties achterlaten op de kaart kan tot en met zondag 9 december 2018.  De provincie bekijkt of de suggesties het ontwerp verder kunnen verbeteren. Dit moet wel passen binnen de planning en het budget. Ook moet er zo min mogelijk hinder zijn. Elke suggestie krijgt een reactie van de provincie.

Na 9 december kunnen nog tot eind 2018 suggesties worden ingediend. Maar deze worden later verwerkt en krijgen dus ook later een reactie. Het ontwerp is begin 2019 klaar. In juni 2019 zal de provincie een uitvoerder gaan zoeken om de nieuwe brug te bouwen.

Meer informatie

Voor vragen kan contact worden opgenomen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of per mail via servicepunt@noord-holland.nl.