De leukste activiteiten van Ontdek Hoofddorp

Deel deze pagina
Publicatiedatum: 
woensdag 13-09-2017
Er is veel te doen en te ontdekken in Hoofddorp. Daarom organiseert de gemeente op zaterdag 30 september het evenement Ontdek Hoofddorp. Bijna 24 uur lang zijn er tientallen activiteiten om de stad beter te leren kennen, zoals een ontdekkingstocht met een boswachter, een tour door de brandweerkazerne en een appelflap-workshop.

Tijdens Ontdek Hoofddorp op 30 september is er een hele hoop te doen. Hieronder een greep uit de activiteiten

Hoofddorp on fire!

Er zijn veel leuke activiteiten waar het hele gezin aan kan deelnemen. Zoals meelopen met de brandweer. Deelnemers leren alles over hoe vuur het best geblust kan worden, hoe lang een brandweerslang is en hoe een brandweerauto er aan de binnenkant uitziet. Een ritje op de brandweerauto zit er misschien ook nog in.

Op ontdekkingstocht met de boswachter

Het bos kent veel geheimen, vooral in de herfst. De natuur maakt zich klaar voor de komende winter. Tijdens een leerzame tocht in het Haarlemmermeerse Bos vertelt een boswachter alles over dit jaargetijde. En hij legt uit hoe de groene natuur langzaam verandert in een prachtig rood landschap.

Speelgoed voor een prikkie

Er is niet alleen veel te doen, maar ook een hoop te zien tijdens Ontdek Hoofddorp. Op de speelgoedbeurs kunnen kinderen en ouders oude favorieten en nieuw speelgoed voor een prikkie kopen. Daarnaast is er een indrukwekkend optreden van Circus Acrobatico.

Van appel tot appelflap

De appels- en perenbomen staan er nu nog mooi bij, maar dat zal niet voor lang zijn. Daarom is het tijd om ze te plukken. In de Rode Weide worden tijdens een workshop de sappige appels in een handomdraai omgetoverd tot een smakelijke appelflap. Als ze in de oven zitten, gaat de workshop verder met een coole puzzeltocht. Na afloop worden de appelflappen opgegeten.


Rustig picknicken tijdens Ontdek Hoofddorp kan natuurlijk ook. Foto: iStock
 

De geheimen achter de 314 kamers

Bij Hotel Novotel in Hoofddorp krijgen bezoekers de unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen. De kok vertelt hoeveel eieren hij elke dag bereidt en de kamermeisjes laten zien waar het beddengoed ligt opgeslagen. Er zijn maar een paar plekjes beschikbaar, vooraf aanmelden is daarom verplicht. 

Bouwen aan Fort Jeugdland

Kinderen kunnen samen met vrienden een stevig fort bouwen bij Fort Jeugdland om indringers buiten te houden. Een half uur lang wordt er gratis getimmerd en geknutseld. 

Ontdek Hoofddorp!

Het duurt nog even, maar op zaterdag 30 september gaat Ontdek Hoofddorp van start. Naast meelopen met de brandweer, appelflappen bakken en een fort bouwen, staan er die zaterdag in totaal bijna 50 activiteiten op de planning. Meer informatie over de evenementen: https://hlmrmeer.nl/nl/ontdek-hoofddorp.