Ceremonie nieuwe gemeente

Publicatiedatum:
maandag 31-12-2018
Vanaf 1 januari 2019 is er een nieuwe gemeente Haarlemmermeer: een samenvoeging van de oude gemeente Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Woensdag 2 januari wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.

Voorafgaand daaraan vieren we de start van de nieuwe gemeente met een kort en feestelijk programma op het Raadhuisplein. Om 12.00 uur die dag hijst burgemeester Onno Hoes samen met kinderburgemeester Julia de vlaggen met het nieuwe gemeentelogo en met het nieuwe gemeentewapen. De burgemeester draagt bij die gelegenheid voor het eerst zijn nieuwe ambtsketen. Ook draagt polderdichter Mirjam Noach het gedicht voor dat zij heeft geschreven voor de nieuwe gemeente. Iedereen is welkom. Er is koffie en thee.

nieuwe gemeente Haarlemmermeer