Cees Buisbrug geopend

Deel deze pagina
Woensdag 16 juni openden mevrouw Buis, de weduwe van Cees Buis uit Rijsenhout, de naar haar man vernoemde voetgangersbrug. Zij deed dat samen met wethouder Mariëtte Sedee (Grootschalig groen en recreatie). Ook de kinderen, kleindochter en schoonzus van mevrouw Buis waren aanwezig. De voetgangersbrug ligt aan de Bennebroekerweg bij het Konnetlaantje in Rijsenhout. De opening van deze brug markeert ook de officiële opening van de groenstrook.

Groenstrook om Schenkeveld

Cees Buis was een betrokken inwoner van Rijsenhout. Hij overleed plotseling begin maart 2020. Dat was kort voordat de groenstrook om de kassen van tomatenkweker Schenkeveld werd aangelegd. Cees Buis heeft als lid van een klankborgroep grote invloed gehad op het ontwerp van de groenstrook.

Samen met andere Rijsenhouters uit de buurt dacht hij constructief mee over wat er bij het grote kassencomplex van tomatenkweker Schenkeveld mogelijk was aan recreatie en groen. Daarom is het mooi dat we hem vandaag op deze manier kunnen eren,   

aldus wethouder Sedee.

Mevrouw Buis met een bos bloemen en naast haar haar dochter en zoon, rechts op de foto staat wethouder Mariëtte Sedee

Mevrouw Buis met haar dochter en zoon. Rechts op de foto: wethouder Mariëtte Sedee. Foto: Jur Engelchor. 

Verkeer op de Ringdijk

Cees Buis was ook lid van de klankbordgroep voor de Ringdijk in Rijsenhout. Deze groep overlegt met de gemeente over de uitvoering van de plannen voor de Ringdijk. Ook in deze klankbordgroep liet Cees Buis zich kennen als constructief meedenker die vooruitgang probeerde te boeken voor het dorp. Reden om een voetgangersbrug bij ‘zijn’ groenstrook naar hem te vernoemen. Mevrouw Buis is blij met het eerbetoon aan haar man.

Ze noemen hem een bruggenbouwer. Vandaar dat deze brug naar hem wordt vernoemd. Dat is best bijzonder.  

Inmiddels worden de speeltoestellen, paden, bankjes, prullenbakken, bruggetjes en vijvers volop gebruikt door Rijsenhouters. Over een lengte van ongeveer 3 kilometer kun je wandelen, rennen of de hond uitlaten.

Gepubliceerd op: 
17 jun 2021