Burgerzaken open op dinsdagavond

Deel deze pagina
Een paspoort of rijbewijs aanvragen? Daarvoor zijn de balies van burgerzaken in Hoofddorp, Halfweg en Nieuw-Vennep open op dinsdagavond tot 20.00 uur. Een afspraak maken bij burgerzaken kan weer online via www.haarlemmermeer.nl/contact.

Vanwege corona konden inwoners de afgelopen tijd alleen terecht bij burgerzaken voor zaken die spoed hadden. Langskomen kon alleen op afspraak en een afspraak maken kon alleen telefonisch. De dienstverlening wordt nu versoepeld. De balies in het raadhuis en de servicecentra zijn op dinsdagavond open. Omdat het druk kan zijn nu reizen naar het buitenland makkelijker wordt en meer mensen een paspoort of ID-kaart willen aanvragen, zijn de balies in Halfweg voorlopig open in de middag. Burgerzaken in Hoofddorp en Nieuw-Vennep waren al ’s middags open. Openingstijden van de drie locaties: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00-17.00 uur, dinsdag van 9.00-20.00 uur. Een paspoort of ID-kaart aanvragen en ophalen kan ook op Schiphol. Daar zijn andere openingstijden.

De balie van burgerzaken in het raadhuis in Hoofddorp in coronatijd

Bij de balies van burgerzaken blijven de coronamaatregelen gelden. Foto: Margo Oosterveen. 

Aanvragen en ophalen op hetzelfde adres

In Hoofddorp kan het druk zijn, terwijl er in Halfweg vaak nog wel ruimte is. Maar let op: wie een paspoort, ID-kaart of rijbewijs aanvraagt of verlengt, moet het op dezelfde locatie ophalen. Aanvragen in Hoofddorp en ophalen in Halfweg kan dus niet. De aanvraag voor verlenging van een rijbewijs kan digitaal, maar een nieuw rijbewijs moet wel worden opgehaald. Een paspoort of ID-kaart kan je laten thuisbezorgen voor €4,95 per document. Bij twee of meer reisdocumenten is dit tweemaal € 4,95. Per adres en per keer zijn de kosten nooit hoger dan € 9,90.

Maak altijd een afspraak

Gewoon even binnenlopen bij burgerzaken is niet de bedoeling. Wie voor burgerzaken komt, moet altijd een afspraak maken. Dat kan online via www.haarlemmermeer.nl/contact of via telefoon via 0900 1852.

De coronamaatregelen blijven

De dienstverlening wordt versoepeld, maar de coronamaatregelen blijven. Daarom kan langskomen alleen op afspraak. Verder blijft de boodschap:    

  • Regel zoveel mogelijk zaken online
  • Blijf thuis bij klachten
  • Draag een mondkapje
  • Kom niet met meer mensen dan noodzakelijk is aan de balie
Gepubliceerd op: 
16 jun 2021