Burgemeester Schuurmans blij met lachgasverbod

Deel deze pagina
Het aantal ernstige gezondheidsincidenten als gevolg van het recreatief gebruik van lachgas neemt toe. Ook is er steeds meer overlast door de overal rondslingerende lachgaspatronen. Reden voor het kabinet om recreatief gebruik van lachgas te verbieden. Burgemeester Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer: "Andere burgemeesters en ik hebben gelobbyd om de schadelijke gevolgen van lachgas op de agenda te krijgen. Ik ben er dan ook blij mee dat het kabinet hier gehoor aan geeft en het recreatief gebruik van lachgas gaat verbieden. Lachgas is niet onschuldig, gebruik -zelfs door kinderen!- van lachgas is niet normaal."

Burgemeester Schuurmans heeft zich als burgemeester van Haarlemmermeer duidelijk uitgesproken tegen lachgas. In haar wekelijkse column verbaasde zij zich erover dat het gebruik blijkbaar als iets onschuldigs werd gezien: ze zag kinderen op de oprit van hun ouders samen een ballonnetje gebruiken. Ze heeft de Haarlemmermeerse gemeenteraad toegezegd te onderzoeken hoe het gebruik van lachgas aangepakt kan worden en ouders ervan bewust te maken dat het gebruik van lachgas gezondheidsrisico’s en overlast met zich meebrengt.

Burgemeester Schuurmans: 

Ik ga nu zo snel mogelijk met mijn handhavers en politie om tafel om te bespreken hoe we dit verbod goed kunnen gaan handhaven.

Gepubliceerd op: 
9 dec 2019