Burgemeester schrijft jongeren die voor het eerst mogen stemmen

3772 jongeren in Haarlemmermeer mogen dit jaar voor het eerst stemmen. Zij krijgen allemaal een brief van burgemeester Marianne Schuurmans om hen op te roepen ook gebruik te maken van dat recht.

“Ik weet nog dat ik zelf voor het eerst mocht stemmen”, zegt Schuurmans. “Eindelijk mocht ik meedoen, meepraten. Want je hebt het toch over de toekomst van je land. Daar heb jij invloed op. In wat voor land wil je leven? Waar moeten we meer geld aan uitgeven? En wat moeten we meer of anders doen?” Ze schreef in de brief dat mensen zich deze verkiezingen zullen blijven herinneren als de ‘raarste ooit’.

Jullie kunnen maar af en toe naar school, niet naar de film of een feestje en voor het sporten zijn strenge regels. Veel dingen die het leven leuk maken, kunnen nu niet. Geloof me, ik denk vaak aan jullie. Je zult maar jong zijn, op de drempel van het grote leven en je mag niks. Ik besef heel goed dat het voor jullie moeilijker is dan voor ons. Daar vraag ik ook vaak aandacht voor, bij de minister en bij mijn collega-burgemeesters.

Burgemeester Marianne Schuurmans met een groot rood stempotlood

Burgemeester Marianne Schuurmans met stempotlood. Foto: gemeente Haarlemmermeer

Lucas Rib, sinds vorig jaar voorzitter van de jongerengemeenteraad, is blij met die speciale aandacht voor de jongeren.

Verkiezingen gaan over keuzes maken voor de toekomst. En wij zijn de toekomst. Dus laat je stem niet verloren gaan.

Ook is er dinsdagavond 16 maart, tussen 19.00 en 19.30 uur een speciaal Instagram-live evenement, met onder andere burgemeester Marianne Schuurmans en Lucas Rib, van de jongerengemeenteraad. Hier kan ook iedereen vragen stellen over de verkiezingen. Alles via het Instagram account van de gemeente.

8 mrt 2021