Brand Lutulistraat 140

In het appartementencomplex aan de Lutulistraat in Hoofddorp is in de nacht van 17 op 18 februari een grote brand geweest. Het complex heeft hierdoor veel schade opgelopen. De vijftien bewoners worden nog steeds opgevangen omdat ze niet terug kunnen naar het complex. Er wordt nu onderzocht wat de exacte schade is en in hoeverre het pand kan worden hersteld. De gemeente Haarlemmermeer maakt een huisvestingsplan voor de bewoners.

Oorzaak

Het onderzoek naar de brand toont aan dat er geen sprake is van brandstichting van buitenaf. Er zijn geen aanwijzingen voor opzet of een misdrijf. Het onderzoek van de politie is hiermee afgerond.

Flexwoonlocatie

De gemeente Haarlemmermeer is eigenaar van het pand dat door een tussenpersoon wordt verhuurd. Er woonden vijftien vergunninghouders in onzelfstandige wooneenheden met gezamenlijke ruimten, zoals keukens en douches.
Het pand aan de Lutulistraat is een van de flexwoonlocaties in Haarlemmermeer. Deze woningen zijn voor tijdelijke huisvesting, totdat een geschikte woning beschikbaar is.

19 feb 2021