Bewaakte fietsenstalling Van Stamplein in afwachting van cameratoezicht

Op het Burgemeester Van Stamplein in Hoofddorp komt een tijdelijke bewaakte fietsenstalling. Deze opent op 30 juli 2021. De fietsenstalling wordt bewaakt door toezichthouders van de gemeente Haarlemmermeer, van 08.00 uur ‘s ochtends tot 22.00 ‘s avonds. Er is plek voor enkele tientallen (elektrische) fietsen, scooters en brommers.

Camera's

Uiteindelijk komen er camera’s te hangen op het Van Stamplein. “Na een aantal serieuze incidenten en de diefstal van vele fietsen, hebben we besloten om hier camera’s op te hangen”, zegt burgemeester Marianne Schuurmans.

We kunnen dit niet zomaar overal doen. Er zijn een aantal bestuursrapportages over ernstige ongeregeldheden van de politie nodig, om van het Openbaar Ministerie een akkoord te krijgen dit te mogen doen. We nemen dit heel serieus. De politie heeft gelukkig ook een verdachte van fietsendiefstal op kunnen pakken. Tot er camera’s hangen, kunnen bezoekers van Stadscentrum Hoofddorp hun fiets dus veilig kwijt in de bewaakte fietsenstalling.

Het realiseren van cameratoezicht duurt ongeveer twee tot vier weken.

De hekken van de tijdelijke fietsenstalling met daarop de borden die aangeven wanneer de stalling open is

De hekken voor de fietsenstalling zijn geplaatst. Foto: gemeente Haarlemmermeer.

Sloten

Burgemeester Schuurmans benadrukt ook het belang van goede sloten op fietsen. “Vaak zijn het dure fietsen, maar met goedkope sloten. We zijn iets aan het bedenken waardoor we mensen met makkelijk te openen sloten kunnen waarschuwen. De toezichthouders gaan hier in ieder geval actief op wijzen.”

Stadscentrum Hoofddorp

Het stadscentrum van Hoofddorp gaat de komende tijd flink veranderen. Bij de diverse ontwikkelingen wordt veiligheid nadrukkelijk meegenomen. Er wordt daarbij ook bekeken of een permanente bewaakte fietsenstalling tot de mogelijkheden behoort.

Lees hier meer over Stadscentrum Hoofddorp

29 jul 2021