Bestrijding bijstandsfraude

Publicatiedatum:
woensdag 07-11-2018
In 2017 zijn door het team handhaving van de sociale dienstverlening 140 onderzoeken gedaan. Veel uitkeringen zijn hierbij stopgezet of niet gegeven. Dit bespaart de gemeente in totaal 850.000 euro.

Project Heronderzoek

In 2017 is ook het project Heronderzoek uitgevoerd. De gemeente controleert hierbij of de gegevens juist zijn. Dit project levert een mogelijke besparing op van € 1.547.000. Dit samen met de besparing van € 850.000, als gevolg van de normale inzet, levert een totale besparing op van € 2.392.000.

Ap Reinders, wethouder Sociale Zaken is tevreden met de resultaten:

"Als je een periode niet kunt werken, moet de overheid helpen. Daar is draagvlak voor. Maar wie fraudeert, laat dat draagvlak afbrokkelen. Daarom vinden we het belangrijk dat we blijven inzetten op handhaving en de aanpak van fraude."