Ap Reinders voorgedragen als burgemeester Stichtse Vecht

De gemeenteraad van Stichtse Vecht heeft Ap Reinders voorgedragen als nieuwe burgemeester. Stichtse Vecht is een gemeente in de provincie Utrecht met ruim 64.000 inwoners. Reinders is op dit moment wethouder van Haarlemmermeer voor HAP.

‘Hij heeft een open houding, luistert goed, en heeft een vriendelijke uitstraling. Daarnaast kan hij goed sturing geven, is daadkrachtig en schakelt snel’, aldus de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Stichtse Vecht over Reinders.

Ap Reinders (46) is sinds 2014 een zeer gewaardeerd wethouder in Haarlemmermeer met Economie en Ondernemerschap, Werk en Inkomen en Arbeidsmarktbeleid in zijn portefeuille. Reinders is geboren in Hoofddorp en studeerde economie aan de VU in Amsterdam en bedrijfskunde aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. Voordat hij wethouder werd in Haarlemmermeer, was hij onder meer consultant bij KPMG.

Ap Reinders:

"Ik ben erg blij en vereerd met de voordracht door de gemeenteraad van Stichtse Vecht. Ik zal Haarlemmermeer, de gemeente waar ik ben geboren en opgegroeid en nu wethouder ben, beslist gaan missen."

Reinders volgt in Stichtse Vecht waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt op. Zij vervulde deze functie tijdelijk na het overlijden van burgemeester Marc Witteman in 2018.

De benoeming is nog niet officieel. Het gaat nog om een advies van de gemeenteraad, maar in praktisch alle gevallen neemt de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dit advies over. Daarna wordt de voordracht ter goedkeuring voorgelegd aan de Koning. Waarschijnlijk gaat Reinders begin februari aan de slag.

13 dec 2019