Anderhalvemeter-teams de straat op

Hoe lang is anderhalve meter? Deze vraag wordt het komend weekend beantwoord door de Anderhalvemeter-teams. Deze teams zijn sinds vrijdag 10.00 uur te vinden in het centrum van Hoofddorp. Met meetlatten van, hoe kan het anders, anderhalve meter laten zij het winkelend publiek zien welke afstand zij van elkaar moeten houden. Dit afstand houden is een van de basisregels in de strijd tegen corona.

De andere basisregels zijn handen veel en goed wassen, drukte vermijden, in openbare ruimtes een mondkapje dragen, zoveel mogelijk thuiswerken en bij mogelijke ziekteverschijnselen thuisblijven. Veel inwoners doen hun best om zich aan deze regels te houden. Na een zomer met weinig besmettingen sluipt het ‘oude normaal’ ongemerkt toch weer in ons gedrag. Nu het aantal besmettingen weer toeneemt, is het heel belangrijk dat de regels worden nageleefd. De Anderhalvemeter-teams laten op drukke locaties en tijden op een leuke manier zien hoeveel afstand je moet houden.

De anderhalvemeter-teams vind je vanaf vrijdag 9 oktober in Hoofddorp Winkelstad. Foto: Danny de Casembroot

Burgemeester Marianne Schuurmans: “We zien dat mensen over het algemeen enorm hun best doen om zich aan de regels te houden. Maar we zien ook dat er, zeker op de drukkere plekken en tijden, weer geheugensteuntjes nodig zijn, omdat mensen onbewust toch te dicht bij elkaar lopen of staan. En daarom hebben we de hulp van de Anderhalvemeter-teams ingeroepen.”

De teams zijn gestart op vrijdag 9 oktober om 10.00 uur in Hoofddorp Winkelstad en zijn daarna het hele weekend in het centrum van Hoofddorp te vinden. Maar daarna kunnen de mannen en vrouwen met de meetlatten overal waar het druk is in de gemeente gesignaleerd worden.

9 okt 2020