Amsterdam en Haarlemmermeer gaan door met nieuwe Sloterbrug

Deel deze pagina
De gemeenten Amsterdam en Haarlemmermeer pakken het plan voor een nieuwe Sloterbrug weer op. Ze gaan een besluit nemen over de uitgangspunten voor de nieuwe brug. Het plan heeft een tijd stilgelegen omdat er in Amsterdam ook aandacht nodig is voor de grote verkeersdrukte op de Sloterweg bij het dorp Sloten. Veel bewoners van Sloten zijn bang dat een bredere Sloterbrug in combinatie met drukte op de Sloterweg alleen maar tot meer verkeersoverlast leidt.

Oplossing voor Amsterdamse Sloterweg in zicht

Intussen werkt Amsterdam aan een oplossing voor de drukte op de Sloterweg en andere straten in Sloten en Nieuw Sloten. De verwachting is dat de Amsterdamse gemeenteraad daar in de loop van dit jaar een besluit over neemt.  

Omdat dit probleem in Sloten wordt aangepakt, vinden de beide gemeenten dat het plan voor de nieuwe Sloterbrug weer kan doorgaan. Tegelijk met de uitwerking van het project Autoluw Sloten en Nieuw Sloten in Amsterdam gaan beide gemeenten daarom een besluit nemen over de uitgangspunten van de nieuwe Sloterbrug. Dat begint met het vragen van een advies aan stadsdeel Nieuw-West.

Sloterbrug

De Sloterbrug. Foto: XKP visual engineers.

Problemen oplossen

Hoe de verkeersdrukte in Sloten en Nieuw-Sloten ook wordt opgelost, de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers en de doorstroming van autoverkeer op en rond de Sloterbrug blijven een probleem. Ook als er minder autoverkeer over de brug rijdt, blijft een nieuwe, bredere brug nodig.

Kijk voor meer informatie op www.sloterbrug.nl.  

Gepubliceerd op: 
29 apr 2021