Afsluiting spoorwegovergangen Halfweg en Haarlemmerliede

Deel deze pagina
Zandvoort staat het eerste weekend van september in het teken van Max Verstappen. Op zaterdag 4 en zondag 5 september 2021 worden de Formule 1 races gereden, georganiseerd door de Dutch Grand Prix (hierna: DGP). Dit zorgt voor extra verkeer op de dag van de race, maar ook op de dagen dat er getraind wordt (vrijdag 3 en zaterdag 4 september 2021).

Veel bezoekers komen met de trein naar Zandvoort. Om deze bezoekers te kunnen vervoeren, rijden er in beide richtingen drie keer zoveel treinen. Dit komt neer op ongeveer twaalf treinen per uur. Door het intensieve gebruik van de spoorweg in twee richtingen, is er niet genoeg tijd voor verkeer om de spoorwegovergang over te steken. Om de veiligheid voor al het verkeer, de weggebruikers en de passagiers, te garanderen worden de spoorwegovergangen afgesloten.

Wanneer

ProRail sluit de spoorwegovergang bij de Wethouder van Essenweg in Halfweg af van donderdagavond 2 september om 20.00 uur tot en met maandagochtend 6 september om 5.00 uur.  De spoorwegovergang bij de Liedeweg in Haarlemmerliede en de spoorwegovergang voor voetgangers bij de Batterijweg in Halfweg zijn alle vier de dagen (2 september tot en met 5 september) helemaal afgesloten voor al het verkeer.

Op een aantal plekken worden verkeersborden geplaatst (zie hieronder ook het kaartje):

Het kaartje geeft aan waar de afsluitingen zijn
  1. Wethouder van Essenweg, tussen de aansluitingen met de Houtrakkerweg en de Oude Haarlemmerstraatweg (uitgezonderd hulpdiensten);
  2. Liedeweg, tussen de aansluitingen met de Oude Notweg en de Haarlemmerstraatweg;
  3. Voetpad, tussen de aansluitingen met de Batterijweg/Vinkebrug en de Haarlemmerstraatweg

Tijdelijk andere routes

Voetgangers kunnen gebruikmaken van de voetgangersbrug over het spoor bij station Halfweg. Voor automobilisten en fietsers publiceert de gemeente Haarlemmermeer een alternatief op de gemeentelijke website. De organisator van de DGP informeert via publicaties op https://www.zandvoort.nl/formule1/  over omleidingsroutes. Vooraf worden informatieborden geplaatst. Op de dagen zelf zijn er verkeersregelaars ter plaatse. De extra reistijd bedraagt zeven tot acht minuten. Bij spoed kunnen politie, brandweer en ambulance altijd de overgang bij Halfweg gebruiken.

Informatiebijeenkomst 24 augustus

Om iedereen in de gelegenheid te stellen om vragen te stellen over de aankomende afsluitingen is er een online informatieavond op dinsdag 24 augustus vanaf 19.30 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via: verkeerenvervoer@haarlemmermeer.nl.

Gepubliceerd op: 
15 jul 2021