Aanleg glasvezel in buitengebied en kleine kernen Haarlemmermeer

Deel deze pagina
Vanaf 18 mei start GlasDraad met de aanleg van glasvezel in Buitenkaag en Abbenes. Al jaren wordt gesproken over glasvezel in deze gebieden maar eindelijk is het dan zover. Inwoners uit het buitengebied en Abbenes, Buitenkaag, Burgerveen, Lisserbroek, Beinsdorp, Cruquius, Vijfhuizen, Zwaanshoek en Nieuwe Meer hebben binnenkort gigasnel internet.

Glasvezel is stabieler dan draadloos internet via 4G, tien keer zo snel als 4G en 100 keer sneller dan de oude koperlijn. GlasDraad start 18 mei met de aanleg in Buitenkaag en Abbenes. De werkzaamheden in en rondom de woningen worden uitgevoerd, op basis van de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM). De inwoners in het gebied krijgen van de aannemer twee weken voordat de aanleg start een brief met informatie. De werkzaamheden vinden plaats in wegen, voetpaden en bermen. Het kan zijn dat straten voor korte tijd niet of moeilijk toegankelijk kunnen zijn. 

Abbenes langs de Hoofdvaart

Langs de Hoofdvaart. Foto: Danny de Casembroot

Wethouder Marja Ruigrok:

Fijn dat we nu heel Haarlemmermeer toegankelijk maken met snel internet. Zeker in deze tijden enorm belangrijk.

In Rijsenhout, Aalsmeerderbrug, Oude Meer, Haarlemmerliede, Halfweg en Spaardam zijn nog niet voldoende aanmeldingen om te starten. Inwoners uit deze kernen kunnen zich nog aanmelden! Als 40% van de adressen zich aanmeldt, krijgt de aanleg van glasvezel ook daar groen licht. Inschrijven via glasdraadhaarlemmermeer.

Gepubliceerd op: 
15 mei 2020