Aangescherpte maatregelen tegen coronavirus

Het werd op 23 maart duidelijk tijdens de persconferentie: het kabinet komt met een pakket aan nieuwe, scherpere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mensen die zich hier niet aan houden, lopen het risico op een boete.

Noodverordening

Met een noodverordening kunnen burgemeesters optreden tegen mensen die zich niet houden aan de corona-richtlijnen. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen die in groepen dicht bij elkaar staan.
De negen burgemeesters van de Veiligheidsregio Kennemerland overleggen later dinsdagmiddag (24 maart) onder leiding van onze burgemeester Marianne Schuurmans over de handhaving van de nieuwe maatregelen. Net als bij de vorige maatregelen is hier een noodverordening voor nodig. Zodra de noodverordening in werking treedt, volgt een publicatie op InforMeer online.

Maatregelen

Op de site van het Rijk staan de maatregelen vermeld. Daar is ook een uitgebreide lijst met veel gestelde vragen over de nieuwe maatregelen.

Ook op de site van de Veiligheidsregio is informatie te vinden over de verschillende maatregelen. Op de site van het RIVM staat meer informatie over de volksgezondheid en het coronavirus.

Houd InforMeer online in de gaten voor nieuws over de gevolgen van de maatregelen voor Haarlemmermeer.

24 mrt 2020