34 nieuwe woningen voor Zwanenburg

Deel deze pagina
Het zijn in totaal 34 woningen. De helft daarvan zijn koopappartementen, dure en middeldure. De andere helft zijn sociale huurwoningen. Marjolein-Steffens van de Water is enthousiast over de toekomstige bouw van deze woningen in Zwanenburg. “Voor een dorp als Zwanenburg zijn dit forse getallen”, zegt de wethouder, verantwoordelijk voor onder meer Hart van Zwanenburg. 

Hart van Zwanenburg 

Het project Hart van Zwanenburg, bedoeld om de aantrekkelijkheid van de dorpskern te vergroten, heeft al een dorpshuis en een sporthal opgeleverd en een aansluitend dorpsplein. Ook de directe omgeving hiervan, zo was altijd de bedoeling, krijgt een stimulans. De ogen zijn daarbij gericht op de oude mavo en de brandweerkazerne. 

De gemeente heeft een aantal jaren geleden de locatie oude mavo aangekocht met als doel woningbouw mogelijk te maken. Het is de bedoeling om op dit stukje Zwanenburg 17 koopappartementen te laten bouwen. De locatie brandweerkazerne is bedoeld voor 17 sociale huurappartementen. 

Vervalen pand mavo Zwanenburg

Op de locatie van het oude mavo-gebouw komen nieuwe woningen. Foto: Jur Engelchor

 

Kavelpaspoort en bestemmingsplan 

Over de aanleg van de openbare ruimte op de oude locatie van De Olm is al eerder gecommuniceerd met de omwonenden. Over de beide bouwlocaties moet dat nog gebeuren. Eerst worden kavelpaspoorten opgesteld. Hierop is te zien wat de mogelijkheden en beperkingen zijn voor de bebouwing van een kavel. De kavelpaspoorten worden opgenomen in de nog vast te stellen voorontwerp- en ontwerpbestemmingsplannen. Zwanenburgers krijgen na de zomer de gelegenheid hun mening hierover naar voren te brengen. 

De verwachting is dat het nog zo’n anderhalf jaar duurt voordat de eerste paal kan worden geslagen. De bouwtijd is doorgaans een jaar.

Gepubliceerd op: 
2 jul 2021