330 woningen in Rooseveltpark in Hoofddorp

Deel deze pagina
De gemeente Haarlemmermeer heeft een projectovereenkomst met de ontwikkelaars Starthuizen Rooseveltpark B.V. en De Nieuwe President B.V. gesloten voor het ontwikkelen van circa 330 huur- en koopappartementen in Hoofddorp.

Het woningbouwplan ligt dicht bij bedrijventerrein De President 1.1. Aan de noordkant is het plan begrensd door het bedrijf Kawasaki, aan de zuidkant door de Johan Enschedelaan, aan de westkant ligt de Hoofdvaart en aan de oostkant is de Jacobus Spijkerdreef. Ten zuidwesten van het plan bevindt zich één van de drie bekende Calatravabruggen. 

Getekende impressie van de woningen van Roosevelt Park, die gebouwd gaan worden

Een impressie van het woningbouwplan Rooseveltpark in Hoofddorp. 

Starthuizen heeft inmiddels al een intentieovereenkomst gesloten met woningbouwcorporatie Eigen Haard voor de bouw van sociale huurwoningen. Het gaat dan om ten minste 30 procent van het geheel.

Jurgen Nobel, wethouder woningbouw is blij dat er nu echt gebouwd kan worden op dit deel in het zuidoosten van Hoofddorp.

Dit is weer goed nieuws voor de mensen in Haarlemmermeer. We willen minstens twintigduizend woningen bijbouwen. Deze ontwikkeling draagt daar zeker aan bij.   

Gepubliceerd op: 
15 jun 2021