120 sociale huurwoningen in Hyde Park

Deel deze pagina
Ymere en Hyde Park tekenden woensdag een overeenkomst om op het voormalige kantorencomplex van Beukenhorst 120 sociale huurwoningen te realiseren. De wethouders Nobel en Booij zijn blij. “Dit is goed nieuws voor mensen met een kleinere beurs. Een mooie eerste stap. Uiteindelijk zullen er zo’n 800 sociale huurwoningen komen in Hyde Park.”

Ymere heeft in Haarlemmermeer ruim 13.000 huurwoningen. De corporatie zegt graag meer compacte appartementen toe te willen voegen. Viviane Regout: “Onze huidige portefeuille in Haarlemmermeer is voornamelijk opgebouwd uit eengezinswoningen. In de jaren zeventig en tachtig was dat een logische keuze. Vandaag staan we voor een andere opgave. Nagenoeg al onze woningzoekenden bestaan uit één- of tweepersoonshuishoudens of kleine éénoudergezinnen. Voor hen willen we vooral compacte appartementen realiseren.”  

Ymere en Hyde Park tekenden een overeenkomst om 120 sociale huurwoningen te realiseren. Foto: Ymere

 

Lars van Engelen van Hyde Park en Harm Janssen van BPD, die ook hun handtekening zetten onder de overeenkomst, benadrukken dat ze graag woongebieden ontwikkelen waar plaats is voor mensen met een verschillende achtergrond. Betaalbaarheid is daarbij belangrijk.

De 120 sociale huurwoningen van Ymere komen in een zelfstandig woongebouw in Hyde Park. Er komen zowel 2-kamer als 3-kamerwoningen. De woningen zijn met name bestemd voor starters op de woningmarkt. “Vooral onder deze groep woningzoekenden is de vraag naar sociale huurwoningen groot”, zegt wethouder wonen Mieke Booij. “De wachtlijsten voor deze woningen zijn erg lang. Dus mooi dat er weer woningen bijgebouwd worden.” Jurgen Nobel, niet alleen wethouder Stadscentrum, maar ook van woningbouw sluit zich daarbij aan. “Het is belangrijk dat Hoofddorp meer appartementen krijgt. Daar is veel vraag naar nu. We bouwen voor diverse groepen.”

Naar verwachting zullen de laatste woningen in Hyde Park over zeven jaar opgeleverd worden.

Lees meer over Stadscentrum Hoofddorp.

Gepubliceerd op: 
11 dec 2020