Nieuws corona

Stilstaande vliegtuigen
7 april 2020

‘Denk ook aan die duizenden mensen die op Schiphol werken’

Er worden vliegtuigen geparkeerd op de Aalsmeerbaan. Vorige week landde – live door NH Nieuws gefilmd - de allerlaatste Boeing 747. Die gaat met vervroegd pensioen. KLM geeft aan maar weinig vluchten over te houden, bijvoorbeeld om mensen uit het buitenland terug naar Nederland te halen.
De skatebaan in Floriande
6 april 2020

skatebanen (voorlopig) dicht

Zowel de skatebaan in Foriande als bij de Toolenburgerplas zijn gesloten. Het was er afgelopen weekeinde te druk en de regels over het bewaren van 1,5 meter afstand werden met voeten, planken en ander rollend materiaal overtreden.
Een raamfoto van Martine Goulmy
6 april 2020

De raamfoto's van Martine Goulmy

Het is eigenlijk een doodzonde voor een fotograaf: door het raam een plaatje schieten. “Zeker”, erkent fotograaf Martine Goulmy. “Vanwege de reflectie. Bovendien zijn lang niet alle ramen even schoon”, voegt ze er lachend aan toe. “Normaal zou ik dit zeker niet doen.”
3 april 2020

Raadsvergadering online voelt als een warm bad

Een historische raadsvergadering in barre tijden. Zo mag de bijeenkomst van de Haarlemmermeerse volksvertegenwoordigers, die geheel in het teken stond van de coronacrisis, gerust worden genoemd. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat de gemeenteraad via internet vergaderde.
Sirene voor het luchtalarm
2 april 2020

Sirenes loeien op maandag 6 april

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur loeien alle 4278 sirenes in Nederland. Ook tijdens deze coronacrisis zullen de sirenes loeien op maandag 6 april om 12.00 uur. Ook in Haarlemmermeer.
Winkelcentrum Vier Meren
1 april 2020

Een frisse ondernemersgeest in de twilight zone

Een maand geleden was Johan Rip, de nieuwe wethouder Werk & Inkomen en Economie & Ondernemerschap, nog op Schiphol, zijn vorige werkterrein. Alles stond vol, drukte alom, kortom: business as usual.
Mensen aan een tafel die achter hun laptop aan het werk zijn
1 april 2020

Tijdelijke noodmaatregelen ondernemers van start

Door maatregelen tegen het coronavirus worden veel ondernemers financieel getroffen. Daarom heeft het kabinet een uitzonderlijk pakket noodmaatregelen voor ondernemers vastgesteld. Eén van deze maatregelen is de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).
Burgemeester Marianne Schuurmans
1 april 2020

Burgemeester: 'Echt, het is nodig, blijf thuis!'

Beste inwoners van Haarlemmermeer, We hebben er inmiddels al bijna drie weken op zitten. Drie weken van zoveel mogelijk thuis blijven, thuis werken, thuis je kinderen les geven. De eerste week was het nog wennen, maar inmiddels houden we ons voor het overgrote deel aan alle maatregelen.
De maaltijden worden met een glimlach afgeleverd
31 maart 2020

'Laten we dit samen doen'

In deze enorme crisis laat Nederland zich van een mooie kant zien. Dat leidt ook in Haarlemmermeer tot mooie initiatieven. Xander Meijer en Jonathan Karpathios, beiden van Karpa zijn één van die Haarlemmermeerders met een mooi idee.
De (toen nog) volle fietsenstalling bij het Kaj Munk College
31 maart 2020

Alle hens aan dek op de grotendeels gesloten scholen

Twee conclusies trekken de rectoren van Haarlemmermeerse scholen voor het voortgezet onderwijs. Ten eerste: de leerkracht voor de klas laat zich niet zo gemakkelijk vervangen door een laptop bij de leerling thuis.