Nieuws corona

Eenzame oudere dame kijkt door het raam naar buiten
20 juli 2021

Meer aandacht voor gevolgen coronacrisis op kwetsbare mensen

De coronacrisis heeft veel impact op het sociaal en mentaal welzijn van mensen in alle lagen van de samenleving. Dat geldt in het bijzonder voor kwetsbare mensen, zoals mensen met psychische problemen of een licht verstandelijke beperking, eenzame mensen of dak- en thuislozen.
Charlotte Holst in een park
13 juli 2021

Al meer dan een jaar in de greep van long covid

“Ik wil alles doen om beter te worden." Charlotte Holst, 43 jaar en werkzaam bij de gemeente, gaat al meer dan een jaar gebukt onder de gevolgen van haar coronabesmetting. Ze lijdt aan long covid (langdurige covid).
Mirjam van Campen staat rechts op de foto en geeft les aan een groepje meisjes
12 juli 2021

Alle luiken open houden op de Zomer Studiebieb

Een kind raken en pakken. Dat werkt het beste, zegt Mirjam van Campen van de Bibliotheek Haarlemmermeer waar zij coördinator sociaal domein en studiebieb is. Een kind alsmaar laten blokken, is tamelijk zinloos, weet ze.
Winkelend publiek tijdens de coronacrisis op anderhalve meter afstand
7 juli 2021

Coronamonitor economie

De gemeente Haarlemmermeer houdt sinds vorig jaar de effecten van de coronacrisis op de economie bij. Het resultaat staat in de coronamonitor economie. De meest recente monitor geeft een beeld van het eerste kwartaal van 2021.
Jonge vrouw achter een laptop
23 juni 2021

Steunpakketten Tozo en TONK verlengd

De economie gaat steeds meer open en dat is goed nieuws. Helaas gaat dit nog niet voor iedereen even snel. Daarom wordt een groot deel van het steun- en herstelpakket verlengd tot en met 30 september 2021. Twee van die steunmaatregelen, Tozo en TONK, kunnen bij de gemeente worden aangevraagd.
FemkeTurk in uniform van het Spaarne Gasthuis doet een mondkapje op
21 juni 2021

Een kijkje achter de deur van… stagiaire Femke Turk

In de podcast ‘Hartslag’ van het Spaarne Gasthuis vertellen medewerkers over hun werk. Zij zijn de hartslag van het ziekenhuis. Zonder hen is er geen (corona)zorg. Afgelopen weken volgden wij deze medewerkers. Gelukkig daalt het aantal besmettingen snel en kan de coronazorg worden afgeschaald.
De balie van burgerzaken in het raadhuis in Hoofddorp in coronatijd
16 juni 2021

Burgerzaken open op dinsdagavond

Een paspoort of rijbewijs aanvragen? Daarvoor zijn de balies van burgerzaken in Hoofddorp, Halfweg en Nieuw-Vennep open op dinsdagavond tot 20.00 uur. Een afspraak maken bij burgerzaken kan weer online via www.haarlemmermeer.nl/contact.
Hen de Ruiter en Marjolein Duker op een strand
2 juni 2021

Hen overleed aan de gevolgen van het coronavirus

Een grafiek met sterftecijfers door COVID-19. Het ziet er abstract uit, maar achter elk cijfer zit een mensenleven. Iedereen wéét ’t. Toch voelt het anders, verder weg, minder écht. Marjolijn Duker (58) vertelt wat haar man Hen overkwam.
Li-Yen Theloesen thuis achter haar laptop
20 mei 2021

'Spannend: stagelopen in coronatijd'

Li-Yen Theloesen loopt stage bij de gemeente Haarlemmermeer. Haar onderzoek richt zich op de controlemaatregelen bij de invoering van Tozo (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers) en Tonk (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten).
Arie Boesveld
12 mei 2021

Arie lag een maand op de ic met corona

Arie Boesveld (67) was één van de eerste coronapatiënten die maart vorig jaar in het Spaarne Gasthuis werd opgenomen. In de podcast ‘Hartslag’ van het Spaarne Gasthuis vertelt hij over zijn ervaringen en de zorg die hij heeft gekregen.