Nieuws corona

Twan de Mijttenaere bij de teststraat in Vijfhuizen
3 december 2020

Achter de schermen bij de coronateststraat in Vijfhuizen

Iedereen die een coronatest heeft gedaan, weet inmiddels hoe het eraan toegaat in een coronateststraat. Maar wat gebeurt er achter de schermen? Twan de Mijttenaere is voor de GGD Kennemerland coördinator van de coronateststraten in de regio. Daaronder valt ook de teststraat in Vijfhuizen.
Carbidschieten
2 december 2020

Burgemeester wil verbod op carbidschieten

De melkbus is in Haarlemmermeer met de jaarwisseling geen alternatief voor kanonslagen, vuurpijlen of gillende keukenmeiden. Burgemeester Marianne Schuurmans wil daar een stokje voor steken met haar voorstel om een verbod op carbidschieten in te voeren.
Recreatiegebied De Groene Weelde
1 december 2020

Recreatiegebieden ‘s nachts verboden terrein om illegale feesten tegen te gaan

In recreatiegebieden Spaarnwoude, De Groene Weelde, het Haarlemmermeerse Bos en de Toolenburgerplas blijft het niet toegestaan om tussen 22:00 uur en 06:00 uur aanwezig te zijn. Dit besluit is genomen om illegale feesten van (voornamelijk jonge) mensen ’s nachts tegen te gaan.
Een inwoner van Haarlemmermeer vertelt haar positieve verhaal voor de camera
1 december 2020

‘Hoe komt u de coronatijd door?’

Alweer ruim acht maanden beheerst corona onze samenleving. We kunnen de basisregels dromen: houd anderhalve meter afstand, was je handen kapot, werk zoveel mogelijk thuis, blijf sowieso thuis bij klachten als hoesten en niesen en laat je in dat geval testen.
Een mevrouw draagt een mondkapje tijdens het boodschappen doen in de supermarkt
30 november 2020

Mondkapje verplicht vanaf 1 december

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gaat het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplichten. Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen dan een mondkapje gaan dragen.
Het kunstfort bij Vijfhuizen
25 november 2020

Provincie Noord-Holland en gemeenten steunen 100 culturele instellingen met 11 miljoen

Het Cultuurgebouw, Meer Jazz, het Crashmuseum, museum Cruquius en het kunstfort in Vijfhuizen krijgen financiële steun van de provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlemmermeer om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten.
beeld van het coronavirus
19 november 2020

Nieuwe noodverordening: blijf sociale contacten beperken, reis zo min mogelijk

In veiligheidsregio Kennemerland geldt vanaf 19 november een nieuwe noodverordening. Hierin zijn de landelijke coronamaatregelen, die het kabinet 17 november aankondigde, formeel geregeld. De extra strenge maatregelen, die twee weken geleden werden afgekondigd, lopen 18 november om 24.00 uur af.
Het nieuwe dorpshuis in Zwanenburg
16 november 2020

Zwanenburg-Halfweg in de wolken met dorpshuis plus sporthal

Natuurlijk, corona is een spelbederver. Altijd en overal. Maar dat maakt Zwanenburg en Halfweg niet minder blij met het nieuwe dorpshuis plus sporthal. Dat wordt duidelijk tijdens een gesprek via computerschermen dat wethouder Marjolein Steffens-van de Water voert met een aantal hoofdrolspelers.
Marianne Schuurmans is ruim een jaar burgemeester van Haarlemmermeer
12 november 2020

'Beste inwoners van Haarlemmermeer,'

Net als u keek ik dinsdag 3 november naar de persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. En net als u zweef ik tussen hoop en vrees. Hoop omdat het aantal besmettingen eindelijk weer begint te dalen.
10 november 2020

Sint-Maarten vieren? Het mag, maar houd je aan de regels

Woensdag 11 november is het weer Sint-Maarten. Ieder jaar gaan kinderen met hun lampion zingend langs de deuren om snoep of fruit op te halen. Ondanks de coronacrisis kan het kinderfeest doorgaan, maar alleen als de maatregelen worden opgevolgd.