Nieuws corona

Danielle en Beppy koken en eten samen
26 februari 2021

Thuisgekookt: een warme maaltijd én sociaal contact

Genieten van een verse, met liefde bereide maaltijd én je buren beter leren kennen? Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor hulp bij de warme maaltijd en gezellig sociaal contact. Juist nu kan een gevoel van eenzaamheid de dagen donker en moeilijk maken.
twee handen houden een mobiele telefoon vast
25 februari 2021

Chatten met Veilig Thuis

Veilig Thuis is 24/7 bereikbaar via 0800 2000. Bellen kan soms lastig zijn. Tijdens deze periode waarin iedereen meer met elkaar thuis is, biedt Veilig Thuis een extra mogelijkheid om contact op te nemen met een chatfunctie.
Lisette Thon
24 februari 2021

Een kijkje achter de deur van… verpleegkundige Lisette Thon

In de podcast ‘Hartslag’ van het Spaarne Gasthuis vertellen medewerkers over hun werk. Zij zijn de hartslag van het ziekenhuis. Zonder hen is er geen (corona)zorg. De komende weken volgen we deze medewerkers. Wat gebeurt er achter die deuren?
Wethouder Marjolein Steffens en raadslid Pauline Maat bij de christelijke basisschool Het Mozaïek
18 februari 2021

Een plant als waardering

Vandaag bracht wethouder Marjolein Steffens-van de Water (jeugd en onderwijs) samen met raadslid Pauline Maat een plantje bij schooldirecteur Nelique den Butter van de Christelijke basisschool Het Mozaïek in Nieuw-Vennep.
Bas Kors
17 februari 2021

Een kijkje achter de deur van… intensivist Bas Kors

In de podcast ‘Hartslag’ van het Spaarne Gasthuis vertellen medewerkers over hun werk. Zij zijn de hartslag van het ziekenhuis.
Johan Rip neemt een gratis maaltijd in ontvangst
9 februari 2021

Een beetje gezond geluk in donkere dagen

Vrijdag 5 februari bezocht wethouder Johan Rip (Ondernemerschap, Werk & Inkomen) restaurant The Farm Kitchen van chef Jonathan Karpathios en zijn zakelijk partner Xander Meijer.
Oudere krijgt vaccinatie
8 februari 2021

Vervoer naar priklocaties

Huisartsen zijn gestart met het uitnodigen van thuiswonende ouderen (90+ sinds maandag 25 januari en 85-90-jarigen sinds 1 februari) om zich te laten vaccineren tegen corona. Deze ouderen ontvangen hiervoor een uitnodiging via de huisarts. Vanaf vandaag (8-2) ontvangt een nieuwe groep ouderen (80-84
Afval naast een brengparkje gedumpt
2 februari 2021

Twintig coronabanen erbij in de strijd tegen zwerfafval

De groep medewerkers - die door gemeente Haarlemmermeer wordt ingezet in de strijd tegen zwerfafval - groeit als kool. Vóór de pandemie telde Haarlemmermeer vier zogenoemde ‘Toezichthouders Verrommeling en Vervuiling’.
Mesut gefotografeerd door Jur Engelchor
25 januari 2021

‘Laten we blij zijn dat we een thuis hebben’

Net als zovele anderen werkt Mesut Sener (39) uit Hoofddorp al maanden thuis. En net als zovele anderen baalt hij daar soms van. “Maar tegelijk denk ik: laten we blij zijn dat we een thuis hébben.
Burgemeester Marianne Schuurmans achter haar bureau
23 januari 2021

'Niks doen is geen optie'

Waar we dachten dat we langzaam naar het einde van deze crisis gingen, lijken we er dieper in weg te zakken. De maatregelen om het coronavirus te bestrijden zijn weer strenger geworden. Een avondklok van 21.00 uur tot 4.30 uur en nog maar één iemand per dag op bezoek.