Nieuws corona

Afbeelding van hagenpreken buiten Antwerpen in 1566
6 juli 2020

Hagenpreken zijn mogelijk

Er komt het nodige bij kijken maar hagenpreken in bijvoorbeeld het Haarlemmermeerse Bos, Venneperhout of in Spaarnwoude zijn mogelijk. Dat wordt duidelijk door de antwoorden die burgemeester en wethouders hebben gegeven op de schriftelijke vragen van de fracties van ChristenUnie-SGP en CDA.
1 juli 2020

Nieuwe noodverordening van kracht: 1,5 meter afstandsnorm

In veiligheidsregio Kennemerland geldt vanaf 1 juli een nieuwe noodverordening. Daarin zijn de nieuwe versoepelingen van de landelijke coronamaatregelen formeel geregeld in deze regio. Het is weer mogelijk om in grotere groepen samen te komen.
Balies in het raadhuis
25 juni 2020

Servicecentrum Zuid in Nieuw-Vennep weer open

Vanaf maandag 29 juni gaan de balies voor burgerzaken in servicecentrum Zuid in Nieuw-Vennep weer open. Inwoners kunnen hier dan op afspraak terecht voor producten zoals reisdocumenten en rijbewijzen. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.
Archery-tag in Klimpark21
25 juni 2020

Schoolreis om de hoek

Veel basisscholen moesten geplande schoolreisjes afzeggen door de coronacrisis en op zoek naar alternatieven.
De markt komt weer terug op het Van Stamplein
24 juni 2020

Weekmarkt weer terug op Van Stamplein

Op vrijdag 26 juni is de weekmarkt in Hoofddorp bijna als vanouds te vinden op het Van Stamplein. Bijna, want de anderhalve meter-maatregel blijft van kracht en moet natuurlijk nageleefd worden. Dat betekent: minder kramen, soms kleinere kramen en bredere looppaden.
Het dorpshuis in Badhoevedorp
23 juni 2020

Gemeente blijft coulant voor huurders

Haarlemmermeer is vanwege de coronacrisis coulant voor de huurders van gemeentelijk vastgoed. Zij kregen eerst uitstel van betaling tot 1 juli. Dit wil de gemeente verlengen tot 1 september. Ook worden er geen rente of boetes opgelegd en worden er geen aanmaningen verstuurd.
Jongerenorganisaties in overleg met wethouder Marjolein Steffens-van de Water
23 juni 2020

‘Hallo allemaal, dit is een oproep!’

Het begon op 19 mei met een appje van wethouder Marjolein Steffens-van de Water (Jeugd & Onderwijs), ’s avonds om 19.19 uur. En het eindigt met een oproep. Zie onderaan dit artikel.
Schappen in de supermarkt met groente en fruit
22 juni 2020

Regionaal werkcentrum tegen coronawerkloosheid open

Op maandag 22 juni opent het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. Dit centrum is een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer samen met andere gemeenten in de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam en sociale partners, UWV en private partijen.
De voltallige gemeenteraad vergadert in de Expo Haarlemmermeer
18 juni 2020

Geen EK maar wel de gemeenteraad vanuit de Expo

Zonder corona had het Nederlands elftal vandaag gespeeld in het kader van het Europees kampioenschap voetbal en zouden de beelden van deze wedstrijd vanuit de Expo Haarlemmermeer zijn uitgezonden.
Wethouder Jurgen Nobel bij de opening van het Gemaalhuys
17 juni 2020

Vinger aan de pols bij woningbouwontwikkelaars

De horeca, de luchthaven, de cultuursector, ze hebben veel last van de coronacrisis. Maar hoe zit het met de ontwikkelaars van woningbouwprojecten in Haarlemmermeer? “We houden de vinger aan de pols.”