Nieuws corona

Arie Boesveld
12 mei 2021

Arie lag een maand op de IC met corona

Arie Boesveld (67) was één van de eerste corona patiënten die maart vorig jaar in het Spaarne Gasthuis werd opgenomen. In de podcast ‘Hartslag’ van het Spaarne Gasthuis vertelt hij over zijn ervaringen en de zorg die hij heeft gekregen.
Taartje met meringue en framboos
3 mei 2021

Taart met of zonder bril?

Met alle problemen waar ondernemers door corona mee te maken hebben, is ‘omdenken’ voor hen relevanter dan ooit. In Haarlemmermeer zijn veel voorbeelden van ‘omdenken’. Hotels die kamers aanbieden voor mensen die even aan de thuissituatie willen ontsnappen. Een designstudio werd stickerproducent.
Nathalie Fransen
28 april 2021

Een kijkje achter de deur van…zorg-assistent ic Nathalie Fransen

In de podcast ‘Hartslag’ van het Spaarne Gasthuis vertellen medewerkers over hun werk. Zij zijn de hartslag van het ziekenhuis. Zonder hen is er geen (corona)zorg. De komende weken volgen we deze medewerkers. Wat gebeurt er achter die deuren?
De vlag in top
23 april 2021

Koningsdag vieren we ook dit jaar thuis

Voor het tweede jaar op rij is er geen Koningsdag met grote feesten en gezellige buurtactiviteiten. Door de coronamaatregelen wordt deze dag op een andere manier gevierd.
Wethouder Johan Rip begroet, helemaal coronaproof, een stagiair
22 april 2021

‘Of we zélf baat hebben bij stageplekken? Nou en of!’

Met zo’n 50 stageplaatsen per jaar slaat de gemeente Haarlemmermeer zeker geen modderfiguur, zegt Carolijn Damen, beleidsadviseur van HRM en sinds kort de nieuwe stagecoördinator.
een jongen en een meisje krijgen thuis les
21 april 2021

Ondersteuning voor kinderen met lesurenachterstand

Met zomerschool, studiebieb, een gratis lidmaatschap van de bibliotheek en met MeerBabbels, een activiteit van Meerwaarde om taalachterstanden te bestrijden, kunnen kinderen die door het coronavirus een lesurenachterstand hebben opgelopen, een inhaalslag maken.
De VanZantenhal doet dienst als vaccinatielocatie
21 april 2021

Samenwerkende huisartsen vaccineren in de VanZantenhal

In Haarlemmermeer krijgen alle inwoners van 60 tot en met 64 jaar deze week de mogelijkheid om zich te laten vaccineren. Dat gebeurt via de huisarts.
een compilatie van mensen die een zwerfsteentje gevonden hebben
15 april 2021

Zwerfsteentjes brengen glimlach op het gezicht

Ook al zo’n vrolijk beschilderd steentje gevonden? Je kunt ze overal in Haarlemmermeer tegenkomen, zomaar op straat, in het bos, bij een bankje of op een muurtje. Uitbundig versierd of juist heel sober, met fijne tekeningetjes, abstracte figuren, hartjes of lieve tekstjes.
Mud Masters als Fieldlab-evenement op 8 mei
13 april 2021

Mud Masters Fieldlab op 8 mei

Goed nieuws: Mud Masters is geselecteerd als officieel Fieldlab-event in samenwerking met de Rijksoverheid! Op 8 mei is het zo ver: eindelijk weer modderhappen en obstacles overwinnen in de gemeente Haarlemmermeer!
Linda Lindeman
13 april 2021

Linda kreeg voor de tweede keer corona

Twee keer kreeg Linda Lindemann (44) uit Hoofddorp corona. De focus van media en overheid op ziekenhuisopnames, ouderen en kwetsbaren vindt ze te beperkt. “Dat is het topje van ijsberg. Ook jongeren, mensen van mijn leeftijd of die tien jaar ouder zijn, raken besmet.