Nieuws corona

lege winkelstraat
14 januari 2022

‘Veilig winkelen in Haarlemmermeer mogelijk’

De winkels zijn weer open. Burgemeester Marianne Schuurmans en wethouder Marja Ruigrok en de Haarlemmermeerse detailhandel zaten voorafgaand aan de maatregelen rond de digitale vergadertafel. Met als resultaat dat Haarlemmermeerders veilig kunnen winkelen.
Een lege winkelstraat in Haarlemmermeer
13 januari 2022

'Gooi de deuren van de detailhandel open'

De burgemeesters van de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK), waaronder burgemeester Marianne Schuurmans, schrijven aan hun gemeenteraadsleden dat zij het kabinet dringend vragen om ondernemers op een verantwoorde manier hun winkels en horecagelegenheden weer te laten openen.
Burgemeester Marianne Schuurmans op bezoek bij medewerkers van verzorgingshuis De Meerstede in Hoofddorp
14 december 2021

'Leren omgaan met de pandemie'

Vlak voor kerst zitten we weer in een nieuwe coronagolf. Het begint ernaar uit te zien dat we voorlopig met de pandemie moeten leren leven.
Burgemeester Marianne Schuurmans in gesprek met zorgverleners in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp
2 december 2021

De helden in het ziekenhuis!

Burgemeester Marianne Schuurmans bezocht het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. Omdat het Spaarne Gasthuis in Haarlem is ingericht voor coronapatiënten, is de reguliere zorg ondergebracht in Hoofddorp. Hieronder volgt het verslag van het bezoek.
Terras op het Burgemeester Van Stamplein in Hoofddorp
18 november 2021

Uitbreiding terrassen verlengd tot najaar 2022

Door corona lopen veel horecaondernemers inkomsten mis. Sinds afgelopen jaar staat de gemeente toe dat terrassen tijdelijk uitgebreid mogen worden, maar dan moet er wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Deze tijdelijke regeling was geldig tot het najaar van 2021.
Tekening waarbij een uitgestoken hand een spaarvarken redt dat dreigt te verdinken
15 september 2021

Steun aan ondernemers na beëindiging Tozo en TONK

Het Rijk heeft op 30 augustus aangekondigd dat alle steunmaatregelen aan (zelfstandige) ondernemers gaan stoppen. Het besluit betekent dat de regelingen zoals Tozo en TONK na 1 oktober niet worden verlengd.
Winkelen tijdens corona op anderhalve meter afstand en met looprichtingen
9 augustus 2021

Financiële strop voor ondernemer die geen eindafrekening NOW indient

Ondernemers die aan het begin van de coronacrisis NOW-steun (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid) hebben ontvangen dreigen die eind dit jaar terug te moeten betalen. Ruim één op de drie ondernemers heeft nog geen cijfers ingediend. Wie niet bewijst, moet álles terugbetalen.
Eenzame oudere dame kijkt door het raam naar buiten
20 juli 2021

Meer aandacht voor gevolgen coronacrisis op kwetsbare mensen

De coronacrisis heeft veel impact op het sociaal en mentaal welzijn van mensen in alle lagen van de samenleving. Dat geldt in het bijzonder voor kwetsbare mensen, zoals mensen met psychische problemen of een licht verstandelijke beperking, eenzame mensen of dak- en thuislozen.
Mirjam van Campen staat rechts op de foto en geeft les aan een groepje meisjes
12 juli 2021

Alle luiken open houden op de Zomer Studiebieb

Een kind raken en pakken. Dat werkt het beste, zegt Mirjam van Campen van de Bibliotheek Haarlemmermeer waar zij coördinator sociaal domein en studiebieb is. Een kind alsmaar laten blokken, is tamelijk zinloos, weet ze.
Winkelend publiek tijdens de coronacrisis op anderhalve meter afstand
7 juli 2021

Coronamonitor economie

De gemeente Haarlemmermeer houdt sinds vorig jaar de effecten van de coronacrisis op de economie bij. Het resultaat staat in de coronamonitor economie. De meest recente monitor geeft een beeld van het eerste kwartaal van 2021.