Nieuws corona

18 september 2020

Fase zorgelijk vereist extra maatregelen

In de afgelopen week is het aantal coronabesmettingen toegenomen in de veiligheidsregio Kennemerland. Hierdoor is Kennemerland boven de signaalwaarde gekomen van 7 positief geteste personen per 100.000 inwoners.
Het afnemen van een coronatest
11 september 2020

Teststraat in Expo Haarlemmermeer

Sinds dinsdag 8 september is er in de Expo Haarlemmermeer, Stelling 1 in Vijfhuizen, een teststraat. Inwoners uit Haarlemmermeer en omgeving kunnen zich hier laten testen op het coronavirus, als zij menen klachten te hebben die mogelijk duiden op COVID-19. De teststraat werkt alleen op afspraak.
Nova College
31 augustus 2020

Scholen goed uit de startblokken

Een goed begin is het halve werk. Als dat gezegde klopt, zijn de scholen in Haarlemmermeer, zowel de basisscholen als de scholen voor het voortgezet onderwijs, goed bezig.
19 augustus 2020

Economie Haarlemmermeer hard geraakt

Haarlemmermeer maakt een serieuze crisis door. De nieuwste cijfers over de economie bevestigen dat. In het tweede kwartaal van 2020 is onze regio zelfs het hardst getroffen van Nederland, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.
12 augustus 2020

Noodverordening 10 augustus: aanscherpen coronamaatregelen

Premier Rutte heeft in zijn persconferentie van 6 augustus aangekondigd dat de overheid enkele coronamaatregelen aanscherpt. In Veiligheidsregio Kennemerland - dus ook in Haarlemmermeer - is sinds maandag 10 augustus een nieuwe noodverordening van kracht.
Burgemeester Marianne Schuurmans
6 augustus 2020

Burgemeester Marianne Schuurmans: we moeten nu volhouden

Burgemeester Marianne Schuurmans heeft een brief geschreven aan de inwoners waarin zij ingaat op de huidige situatie rond het coronavirus in Haarlemmermeer.
28 juli 2020

Grote drukte blijft uit bij zomeractiviteiten

De verwachting dat door corona vakanties vooral in en om eigen huis worden doorgebracht en drukte bij lokale activiteiten ontstaat, komt in Haarlemmermeer niet overal helemaal uit.
Burgemeester Marianne Schuurmans
23 juli 2020

Bezorgde burgemeester: ‘Discipline is en blijft noodzaak’

Burgemeester Marianne Schuurmans heeft een boodschap voor alle Haarlemmermeerse inwoners en ondernemers. Jong, oud, man, vrouw, voor allemáál: “Alsjeblieft beste mensen, houd je aan de coronaregels.” Ze klinkt bezorgd en streng tegelijk.
Stadsterras Hoofddorp
22 juli 2020

Stadsterras Hoofddorp: coronaproof gezelligheid

Het Raadhuisplein in Hoofddorp kent sinds kort het Stadsterras Hoofddorp. Een gezamenlijk initiatief van de Beren, Woodstone en Plein14, horecazaken aan het Raadhuisplein samen met evenementenorganisatie Meerlive/Haarlemmermeer culinair.
Vrijwilligers aan de slag bij de voedselbank
20 juli 2020

Voedselbank Haarlemmermeer kampt met voedseltekort

In Haarlemmermeer zijn ruim 300 huishoudens afhankelijk van voedselnoodpakketten van de voedselbank. Nu kampt Voedselbank Haarlemmermeer met een tekort aan voedingsmiddelen.