.

Voor inwoners

Zelf bijdragen aan de energietransitie lijkt soms ingewikkeld. Gelukkig kunt u in Haarlemmermeer op ondersteuning rekenen.
Energietransitie

We hebben een aantal tips op een rij gezet, speciaal voor inwoners:

Informatieloket Energie
Via het informatieloket Energie van NMCX kunt u een scan van uw woning laten maken. U ontvangt een duidelijk overzicht van de oplossingen.

Winst uit je Woning
Via Winst uit je Woning kunt u meedoen met collectieve inkoopacties voor zonnepanelen en isolatiemaatregelen. Meer informatie: www.winstuitjewoning.nl

Band Op Spanning
Heeft u een auto? Zorg er dan voor dat uw banden goed op spanning zijn. Dit voorkomt jaarlijks onnodige kosten en ook uitlaatgassen. Er staat een gratis slimme bandenpomp naast het raadhuis en op bedrijventerrein Cruquius, die sinds 12 juni 2020 met 5 jaar is verlengd! Sinds 2015 maakten al 22.500 mensen gebruik van de pomp. Hiermee werd bijna €500.000,- bespaard! Actuele locaties en meer informatie: BandOpSpanning.

Tegenstroom
Bent u op zoek naar een volledig in Haarlemmermeer opgewekte stroom? Tegenstroom levert zonnestroom van vier productielocaties van ondernemers in Haarlemmermeer.  Kijk op de website van Tegenstroom voor meer informatie. 

Repair Café
In Haarlemmermeer zijn er zogeheten Repair Cafés. Dit zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waar (samen) kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc worden gerepareerd. Bezoekers nemen hun kapotte spullen van huis mee. Hier wordt ook geleerd anders met spullen om te gaan en deze opnieuw te waarderen. Meer informatie: Repair Café Haarlemmermeer

Subsidie, financieringsmogelijkheden en belastingvoordeel
Naast informatie zijn er ook financiële middelen beschikbaar van het Rijk voor de verduurzaming van de woning. NMCX, Centrum voor duurzaamheid, geeft graag informatie over de beschikbare subsidies en hoe deze is aan te vragen. Op de pagina tips voor particulieren vindt u informatie over subsidies, financieringsmogelijkheden en belastingvoordelen voor energiebesparende of energieopwekkende maatregelen die u kunt nemen.

STAP IN!
In mei 2020 is in een deel van Haarlemmermeer het project STAP IN! gestart. Met een app op hun smartphone kunnen inwoners makkelijk hun woningen verduurzamen en energie besparen. De gemeente en woningcorporatie Ymere ondersteunen dit initiatief. Het gaat om inwoners van Graan voor Visch, Bornholm en Pax (Hoofddorp) en Linquenda (Nieuw-Vennep). Met de ervaringen gaat de gemeente na of deze aanpak ook naar andere wijken en kernen van Haarlemmermeer kan worden uitgebreid. Meer informatie: STAP IN!

Heeft u tips, aanvullingen of een goed voorbeeld? Laat ons dat weten via energie@haarlemmermeer.nl. Wij delen dat hier graag.