.

Voor inwoners

Zelf bijdragen aan de energietransitie lijkt soms ingewikkeld. Gelukkig kunt u in Haarlemmermeer op ondersteuning rekenen.

We hebben een aantal tips op een rij gezet, speciaal voor inwoners:

Energieloket Haarlemmermeer

Via het Energieloket Haarlemmermeer van NMCX Centrum voor Duurzaamheid kunt u een scan van uw woning laten maken. U ontvangt een duidelijk overzicht van de oplossingen. U kunt hier ook terecht voor al uw vragen rondom het verduurzamen van uw huis. Energieloket Haarlemmermeer is een onafhankelijke stichting die iedereen in Haarlemmermeer helpt met verduurzaming.

Winst uit je Woning

De gemeente organiseert in samenwerking met Winst uit je woning jaarlijks een grootschalige advies- en inkoopactie. Tijdens de actie wordt met een erg grote groep huiseigenaren ingekocht. Hierdoor zijn de voorwaarden van de isolatiemaatregelen en zonnepanelen gunstig en de prijzen scherp. De uitvoerende bedrijven worden door middel van een veiling geworven. De actie geldt voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, ventilatiesystemen en isolatieglas. Door alleen samen te werken met leveranciers die voldoen aan strenge voorwaarden, worden kwaliteit, service en garantie gewaarborgd. Kijk voor meer informatie op www.winstuitjewoning.nl.

Tegenstroom

Bent u op zoek naar een volledig in Haarlemmermeer opgewekte stroom? Tegenstroom levert zonnestroom van vier productielocaties van ondernemers in Haarlemmermeer.  Kijk op de website van Tegenstroom voor meer informatie. 

Subsidie, financiering en belastingvoordeel

Naast informatie zijn er ook subsidies en leningen beschikbaar van de overheid voor de verduurzaming van de woning. Energieloket Haarlemmermeer geeft informatie hierover op de volgende pagina: www.energielokethaarlemmermeer.nl/subsidies.

Op de pagina tips voor particulieren vindt u informatie over subsidies, financieringsmogelijkheden en belastingvoordelen voor energiebesparende of energieopwekkende maatregelen die u kunt nemen.

STAP IN!

In mei 2020 is in een deel van Haarlemmermeer het project STAP IN! gestart. Met een app op hun smartphone kunnen inwoners makkelijk hun woningen verduurzamen en energie besparen. De gemeente en woningcorporatie Ymere ondersteunen dit initiatief. Het gaat om inwoners van Graan voor Visch, Bornholm en Pax (Hoofddorp) en Linquenda (Nieuw-Vennep). Met de ervaringen gaat de gemeente na of deze aanpak ook naar andere wijken en kernen van Haarlemmermeer kan worden uitgebreid. Meer informatie op de website van STAP IN!

Heeft u tips, aanvullingen of een goed voorbeeld? Laat ons dat weten via energie@haarlemmermeer.nl. Wij delen dat hier graag.

Energietransitie