.

Voor inwoners

Zelf bijdragen aan de energietransitie lijkt soms ingewikkeld. Gelukkig kunt u in Haarlemmermeer op ondersteuning rekenen.
Energietransitie

We hebben een aantal tips op een rij gezet, speciaal voor inwoners:

Energieloket Haarlemmermeer
Via het Energieloket Haarlemmermeer kunt u een scan van uw woning laten maken. U ontvangt een duidelijk overzicht van de oplossingen. U kunt hier ook terecht voor al uw vragen rondom het verduurzamen van uw huis.

Winst uit je Woning
Via Winst uit je Woning kunt u meedoen met collectieve inkoopacties voor zonnepanelen en isolatiemaatregelen. Meer informatie: www.winstuitjewoning.nl

Tegenstroom
Bent u op zoek naar een volledig in Haarlemmermeer opgewekte stroom? Tegenstroom levert zonnestroom van vier productielocaties van ondernemers in Haarlemmermeer.  Kijk op de website van Tegenstroom voor meer informatie. 

Subsidie, financieringsmogelijkheden en belastingvoordeel
Naast informatie zijn er ook subsidies en leningen beschikbaar van de overheid voor de verduurzaming van de woning. Energieloket Haarlemmermeer geeft informatie hierover op de volgende pagina: www.energielokethaarlemmermeer.nl/subsidies.

Op de pagina tips voor particulieren vindt u informatie over subsidies, financieringsmogelijkheden en belastingvoordelen voor energiebesparende of energieopwekkende maatregelen die u kunt nemen.

STAP IN!
In mei 2020 is in een deel van Haarlemmermeer het project STAP IN! gestart. Met een app op hun smartphone kunnen inwoners makkelijk hun woningen verduurzamen en energie besparen. De gemeente en woningcorporatie Ymere ondersteunen dit initiatief. Het gaat om inwoners van Graan voor Visch, Bornholm en Pax (Hoofddorp) en Linquenda (Nieuw-Vennep). Met de ervaringen gaat de gemeente na of deze aanpak ook naar andere wijken en kernen van Haarlemmermeer kan worden uitgebreid. Meer informatie op de website van STAP IN!

Heeft u tips, aanvullingen of een goed voorbeeld? Laat ons dat weten via energie@haarlemmermeer.nl. Wij delen dat hier graag.