.

Tips voor particulieren

De rijksoverheid biedt diverse subsidies, financieringsmogelijkheden en belastingvoordelen voor energiebesparende of energieopwekkende maatregelen die u kunt nemen. In aanvulling op deze regelingen gelooft gemeente Haarlemmermeer in gezamenlijke inkoop en een ontzorgende aanpak om particulieren te helpen.

Energieloket Haarlemmermeer

Het Energieloket Haarlemmermeer van NMCX Centrum voor Duurzaamheid heeft een handig overzicht met subsidies op een rijtje gezet. Het Energieloket Haarlemmermeer is een onafhankelijke stichting die iedereen in Haarlemmermeer helpt met verduurzaming.

Subsidies en financiering

Voor Rijkssubsidies en financieringsmogelijkheden gaat u naar Energiebesparendoejenu of de EnergieSubsidiewijzer. Er bestaan onder anderen subsidies voor isolatie en warmtepompen.

Belastingvoordeel

Neemt u maatregelen voor het isoleren van uw huis? Voor woningen ouder dan twee jaar geldt een verlaagd btw-tarief van 6% voor arbeidsloon. U vindt meer informatie over het isoleren van woningen op de website van de Belastingdienst (externe website).

Investeert u in zonnepanelen? De btw kunt u dan terugvragen. U vindt meer informatie over zonnepanelen op de website van Belastingdienst (externe website). Milieucentraal heeft een handig overzicht (externe website) dat u helpt bij het terugvragen van de btw.

Gezamenlijke inkoop

Gemeente Haarlemmermeer biedt geen verdere subsidies aan voor energiebesparende of energieopwekkende maatregelen. Wél faciliteren we gezamenlijke inkoop en een ontzorgende aanpak via Winst uit je Woning (externe website). Zo bent u verzekerd van goede kwaliteit en een juiste prijs voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen.