.

Tiny Houses

Een Tiny House is, zoals de naam suggereert, een huis met een klein oppervlak (<50m2). Ondanks dat functioneert het als een volwaardig woonhuis. Het beperkte oppervlak is zo ingedeeld dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de ruimte.

Mensen kiezen ervoor om in een Tiny House te wonen om verschillende redenen: het is betaalbaar voor starters, milieuvriendelijk, onderhoudsvriendelijk, ze hebben een uniek uiterlijk en worden vaak als knus ervaren. Tiny Houses zijn eventueel verplaatsbaar en volledig zelfvoorzienend waardoor tijdelijk verblijf op een pauzelandschap of braakliggend terrein geen probleem is.

Op tinyhousenederland.nl kunt u terecht voor huidige initiatieven in Nederland en voor meer informatie. Zo vindt u onder andere een kaart (externe website) met bestaande initiatieven en alle nodige informatie om zelf in een Tiny House te gaan wonen! Aangezien de gemeente Haarlemmermeer geen eigen grond heeft, kunnen we Tiny Houses niet zelf ontwikkelen, maar ligt het initiatief hiervoor bij andere partijen.