.

Opwekken

Het opwekken van duurzame energie is mogelijk in de gemeente Haarlemmermeer. De gemeente wil dat grondeigenaren, inwoners en organisaties samenwerken zodra dit grootschalige projecten worden.

Denk aan een zonneakker of een windmolenpark. dit is mogelijk in twee zoekgebieden, waar grondeigenaren, inwoners en organisaties willen investeren in het opwekken van duurzame energie. Het zoekgebied voor zonne-energie ligt rondom het banenstelsel van Schiphol. Het zoekgebied voor windenergie ligt in het zuiden van Haarlemmermeer. De gemeente onderzoekt nu wat er mogelijk is in deze gebieden. Meer informatie vindt u hier: Grootschalige opwek nieuwe energie

Meer over grootschalige opwek van nieuwe energie

Voor de grote zoekgebieden bepaalt de gemeente voorwaarden waarbinnen het plaatsen van zonnepanelen en windturbines moet gebeuren. Dit doen ze natuurlijk samen met de betrokken inwoners en bedrijven, want draagvlak is van groot belang. Op basis van eerdere bijeenkomsten zijn veelgestelde vragen verzameld. Bekijk deze hier: Veelgestelde vragen over grootschalige opwek van nieuwe energie.

Er is ook document opgezet met regels voor alle initiatieven rondom zonnepanelen en windturbines in Haarlemmermeer. Het is namelijk belangrijk dat de omgeving de opbrengsten ziet van de wind- en zon-projecten. Dat heet 'lokaal eigenaarschap'. Dit document vindt u hier: Lokaal eigenaarschap.

Winst uit je Woning

De gemeente Haarlemmermeer organiseert in samenwerking met Winst uit je woning jaarlijks een grootschalige advies- en inkoopactie. Inwoners kunnen dan voor een voordelig tarief maatregelen aan huis laten uitvoeren, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Meer informatie vindt u hier: Winst uit je Woning

Relevante artikelen

Hierover zijn twee relevante artikelen gepubliceerd via Informeer, die u hieronder kunt vinden. Binnenkort volgt er meer informatie op deze website.