.

Zonnepanelen op dak? Registreer ze bij Liander

Veel woningeneigenaren leggen zonnepanelen op het dak van hun woning. Zo wordt er al veel groene energie opgewekt voor het eigen huis. De opgewekte energie die woningeigenaren zelf niet gebruiken, wordt teruggeleverd via het elektriciteitsnet van de netbeheerder Liander.

Het is verplicht om zonnepanelen aan te melden

Het is belangrijk dat Liander weet wat de vraag aan elektriciteit wordt en hoeveel er wordt teruggeleverd. Liander roept op om zonnepanelen aan te melden via energieleveren.nl. Het is verplicht om dit te doen.

Aanmelden ook nodig voor berekening salderen of terugleververgoeding  

Voor het verwerken van de gegevens van het energieverbruik en de energieteruglevering is het ook nodig om zonnepanelen aan te melden. Inwoners gebruiken niet altijd zelf alle energie die wordt opgewekt. Het overschot wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Ook als de zon niet schijnt is er energie nodig in huis. Deze energie krijgen inwoners van de energieleverancier. Door zonnepanelen aan te melden kan de energieleverancier salderen (verbruik elektriciteitsnet – teruggeleverde energie) of een terugleververgoeding berekenen. 

Gepubliceerd op: 
7 jul 2022