.

Met de SlimWonen App energie en geld besparen in Haarlemmermeer

Deze maand start in een deel van Haarlemmermeer het project STAP IN!. Met een app op hun smartphone kunnen inwoners makkelijk hun woningen verduurzamen en energie besparen. De gemeente en woningcorporatie Ymere ondersteunen dit initiatief.

Inwoners van Graan voor Visch, Bornholm en Pax (Hoofddorp) en Linquenda (Nieuw-Vennep) krijgen deze week een brief van de gemeente op hun deurmat over STAP IN! en de SlimWonen App. Ze kunnen hiermee stapsgewijs energie en geld besparen. De app laat de bewoners van zowel koop- en huurwoningen zien hoeveel euro zij per dag aan energie uitgeven. Ook is te zien of dat veel of weinig is ten opzichte van anderen. De app biedt bijvoorbeeld ook kant-en-klare bespaartips. Met de ervaringen van dit project gaat de gemeente na of deze aanpak ook naar andere wijken en kernen van Haarlemmermeer kan worden uitgebreid.

Radiatorfolie

Energie besparen door middel van radiatorfolie

Energiebesparing

De gemeente is enthousiast over dit initiatief STAP IN! en hoopt hiermee inwoners in de gekozen wijken te helpen met energiebesparing. De coronacrisis maakt dat veel mensen meer thuis zijn en daardoor waarschijnlijk meer energie verbruiken. Dit is misschien een goed moment om te kijken hoe op de energierekening kan worden bespaard.

Het project STAP IN! wordt uitgevoerd in samenwerking met gemeente Haarlemmermeer, woningcorporatie Ymere en NMCX Centrum voor Duurzaamheid. De verantwoordelijkheid voor het project ligt volledig bij Twinstone. Voor meer informatie en met vragen kunnen inwoners terecht op www.stap-in.nu.

Waarom dit project?

In 2050 wil Haarlemmermeer CO2-neutraal zijn. Dat betekent dat vanaf dat moment geen fossiele brandstoffen zoals kolen, olie en aardgas meer worden gebruikt. De gemeente ziet mogelijkheden om energie en CO2 te besparen, ook via dit project STAP IN!. Meer informatie over de energietransitie leest u hier.

14 mei 2020