.

Keynote Spreker 1852 Lezing 2021: Wie is Muriel Arts?

Muriel Arts is sinds 2009 als strategie consultant, wetenschappelijk onderzoeker en duurzaam ondernemer actief op het gebied van duurzaam ondernemen, transities en collectief leiderschap. Ze heeft vele strategische advies- en directiefuncties bekleed bij internationale bedrijven. Met lef en visie maakt zij van een probleem een oplossing met grote impact. Zij is de keynote spreker van de 2021-editie van de 1852 Lezing.

Muriel Arts is opgeleid als tandarts en stapte na twee jaar over naar het bedrijfsleven. Haar commerciële carrière startte bij Unilever. In verschillende landen was zij directeur op het gebied van marketing, innovatie en strategie. Ook was zij Global Marketing Director bij Grolsch, Directeur Business Development bij Talpa Media en Chief Marketing & Sustainability Officer bij KPN. Met het vormgeven en uitvoeren van het duurzaamheidsbeleid heeft Muriel Arts haar roeping gevonden.

Ik geloof oprecht dat bedrijven vanuit collectief leiderschap het best gepositioneerd zijn om dé positieve, innovatieve kracht te zijn voor een meer duurzaam economisch systeem en een meer duurzame wereld.

Muriel Arts ontwikkelde vanuit Rotterdam School of Management, Erasmus University, de Triple Value Creation. Deze methode inspireert, motiveert en ondersteunt internationaal bedrijven, leiders en coalities om duurzaam te ondernemen en collectief leiderschap tot de nieuwe norm te maken in relatie tot de grote hedendaagse vraagstukken en sociale uitdagingen. “Het draait een andere manier van denken en werken in een dynamische omgeving. Dat vraagt om visie met oog voor de lange termijn om van de gebaande paden af te wijken en het anders te doen dan we tot nu toe gewend zijn. Mentale moed. Maar dat is wat er nodig is.”

Muriel Arts is ook Founder en CEO van Flow Impact Fund. Deze helpt huidige en toekomstige managers, professionals en leidinggevenden zodat zij in staat zijn hun organisaties bij te laten dragen aan de 17 Global Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Door onderzoek, onderwijs en ondersteuning ontwikkelen zij het creatieve vermogen van (sociale) ondernemers om duurzame waarde voor henzelf, de maatschappij en de planeet te creëren. Muriel Arts heeft diverse wetenschappelijke publicaties op haar naam staan, schrijft regelmatig columns en is medeoprichter van Talent naar de Top. Verder is zij mentor voor Social Entrepreneurs en werkt wereldwijd samen met de voorbeeldleiders en pioniers op dit terrein.

In 2021 houdt zij de vijfde 1852 Lezing van de gemeente Haarlemmermeer. Dit is een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer. Met deze lezing wisselt Haarlemmermeer kennis uit en biedt pioniers op het gebied van de circulaire economie een podium. Het is een eerbetoon aan het ontstaan van de polder in 1852 en aan de visionair Nicolaas Cruquius, de man die al in de 18e eeuw de noodzaak zag om het Haarlemmermeer te temmen. Tegelijkertijd wordt de relatie met hedendaagse vraagstukken gelegd door de visionairs van nu in het zonnetje te zetten: mensen die hun nek uitsteken en met vernieuwende ideeën komen om de lineaire economie om te buigen naar een circulaire economie. Dankzij de visie en daadkracht van ondernemende pioniers werd in 1852 het Haarlemmermeer drooggelegd.

Muriel Arts

Muriel Arts (2020)