.

Grootschalige inkoopactie

Op deze pagina vind u informatie over de jaarlijke grootschalige advies- en inkoopactie van Winst uit je Woning.

De gemeente Haarlemmermeer helpt woningeigenaren aan een lagere energierekening met een gezamenlijke inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Naast zonnepanelen en de isolatiemaatregelen (vloer, spouwmuur en isolatieglas) wordt nu ook de hybride warmtepomp en het goed in laten stellen van de centrale verwarming (waterzijdig inregelen) aangeboden.

Deze advies- en inkoopactie is samen met het Energieloket Haarlemmermeer en Winst uit je woning opgezet. Energieloket Haarlemmermeer is de plek waar inwoners terecht kunnen voor advies en informatie om stap voor stap energie in huis te besparen. Winst uit je Woning organiseert de jaarlijkse inkoopacties in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer. Door met een grote groep huiseigenaren in te kopen zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp.

Gratis en vrijblijvend meedoen aan de inkoopactie kan tot 13 juni 2021 via Energieloket Haarlemmermeer.

Een man brengt spouwmuurisolatie aan bij een woning

Afbeelding: Installatie van spouwmuurisolatie (Energieloket Haarlemmermeer, 2020)

Voordelen

Gezamenlijk inkopen levert voor de wooneigenaren voordeel op. Daarnaast is het ook mogelijk om voor isolatiemaatregelen, een hybride warmtepomp en zonnepanelen een ruime subsidie van de Rijksoverheid en/of btw-teruggave te ontvangen. Het aanschaffen van twee of meer isolatiemaatregelen levert gemiddeld 20 procent subsidie op de kosten. Voor een hybride warmtepomp is zelfs tot 40 procent subsidie beschikbaar.  En na de aanschaf van zonnepanelen, is een teruggave van de 21 procent btw mogelijk.

Er zijn ook verschillende mogelijkheden om de energiebesparende aanpassingen te betalen. Eigen geld gebruiken hoeft niet altijd. Speciaal voor woningeigenaren in de gemeente Haarlemmermeer is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een financieel adviseur.

Bij aanmelding krijgt de woningeigenaar advies over de mogelijkheden van besparen en kosten.

Informatie

Alle woningeigenaren ontvangen eind maart 2021veen brief met alle informatie over de inkoopactie. Er wordt ook een online informatieavond georganiseerd. Deze vindt plaats op woensdag 14 april 2021 om 20:00 uur. Via Energieloket Haarlemmermeer kunnen inwoners zich voor de informatieavond aanmelden. Het Energieloket deelt informatievideo’s, beantwoordt veel gestelde vragen en woningeigenaren kunnen chatten met een expert