.

Woningbouw in Nieuw-Vennep-West

Tussen Getsewoud en Beinsdorp ligt een weids gebied van bijna 300 hectare. Het is nu nog vooral boerenland. Eigenaren van de grond, landschapsontwerpers, architecten en de gemeente werken aan plannen voor een nieuwe woonwijk op deze plek.

Poldergevoel

Het plan is dat je in Nieuw-Vennep-West straks landschappelijk kunt wonen. Het moet een groene wijk worden waar je het ‘poldergevoel’ ervaart, een wijk met stadsboerderijen en volkstuinen en veel groen om te fietsen, wandelen en lekker buiten te zijn. Er kunnen 3.000 tot 4.000 woningen komen. Goede bereikbaarheid en duurzaamheid zijn belangrijk bij de ontwikkeling van het gebied.

Planning

In 2022 moet het plan af zijn waarin staat op welke plek de nieuwe woningen, voorzieningen, wegen, paden en groen komen. De gemeenteraad stelt daarna het Stedenbouwkundig Programma van Eisen vast. Daarin staan de voorwaarden voor de uitwerking van de plannen. De gemeente en grondeigenaren sluiten dan een overeenkomst. Dan wordt ook duidelijk of de wijk er zeker komt.

Kaart Nieuw-Vennep West woningbouw

Kaart: gebiedsontwikkeling Nieuw-Vennep West

Klankbordgroep Nieuw-Vennep-West van start

De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners, dorpsraden en belangenorganisaties kunnen meedenken. Daarom is er een klankbordgroep. De leden van de klankbordgroep hebben elk hun eigen inbreng. Betaalbare woningen en woningen voor jongeren zijn belangrijk. De samenhang tussen het oude centrum, Getsewoud en Nieuw-Vennep-West is ook belangrijk. Ook de ontsluiting van de nieuwe wijk en het verkeer op de wegen rond Nieuw-Vennep en Nieuw-Vennep-West is van belang. Want extra woningen betekent extra bewoners en dat betekent ook extra verkeer van en naar de woningen richting werk en voorzieningen.

Meer informatie

Heeft u vragen over Nieuw-Vennep-West? Stuur dan een mail naar info@haarlemmermeer.nl en vermeld als onderwerp ‘Gebiedsontwikkeling Nieuw-Vennep West’.

Geïnteresseerd in een woning?

Het duurt nog een aantal jaar voordat de eerste mensen kunnen gaan wonen in Nieuw-Vennep-West. Wilt u op de hoogte blijven van de mogelijkheden om een woning te kopen of huren in dit gebied? Stuur dan een e-mail aan linda@projectondersteuning.nl. Op zoek naar een sociale huurwoning? Kijk dan op de website van WoningNet Stadsregio Amsterdam. Daar kunt u zich inschrijven als woningzoekende.