.

Informatiebijeenkomst flexwonen Oosterdreef

Vorig jaar is bekend geworden dat er twee locaties in Nieuw-Vennep zijn aangewezen waar flexwoningen mogelijk zijn. Een van die locaties is het terrein aan de Oosterdreef, naast de volkstuinen. In dit artikel vertellen wij u graag meer over dit plan en over een online informatiebijeenkomst.

De keuze voor flexwoningen

In Haarlemmermeer is een groot woningtekort, vooral voor jongeren, starters en spoedzoekers. Spoedzoekers zijn mensen die dringend een woning nodig hebben. Dit zijn bijvoorbeeld gescheiden ouders met jonge kinderen, jonge mensen met problemen thuis en vergunninghouders. Eén van de oplossingen om snel meer woningen voor hen beschikbaar te maken is door het plaatsen van flexwoningen. Dit zijn woningen die voor een bepaalde tijd blijven staan. De locatie aan de Oosterdreef is zeer geschikt voor dit soort woningen.

Plan

Ymere heeft voor deze plek een plan uitgewerkt voor 60 betaalbare flexwoningen. Hier heeft Ymere een intentieovereenkomst getekend met de gemeente. Wij willen dit plan graag aan u laten zien. Daarom is er gekeken hoe we u het beste kunnen informeren en u de gelegenheid geven te reageren op het plan.

12 april 2021 online bijeenkomst

In samenwerking met Ymere, willen wij u uitnodigen voor een bijeenkomst, waar u wordt geïnformeerd over de plannen en wij graag uw vragen horen.  Dit kan helaas niet fysiek vanwege de coronamaatregelen. Daarom organiseren wij een digitale bijeenkomst op maandag 12 april van 19.30 – 21.00 uur.

U kunt tot en met 8 april u hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar flexwonen@haarlemmermeer.nl. U ontvangt dan een mail van ons met de agenda en een link naar de bijeenkomst. Heeft u vooraf al vragen? Dan kunt u deze meesturen in de email met uw aanmelding.

Meer informatie

Op deze pagina vindt u meer informatie over het plan. Als u vragen heeft, kunt u via dit e-mailadres contact opnemen met de gemeente: flexwonen@haarlemmermeer.nl  Voor vragen over het plan aan Ymere kunt u contact opnemen met Barend Jonker via b.jonker@ymere.nl .

Belt u liever met de gemeente of heeft u geen toegang tot internet? Dat kan ook. Via het algemene informatienummer van de gemeente, 0900-1852, kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Thysia Kleijwegt.

2 apr 2021