De Harmoniekoepel leeft

Deel deze pagina

Op het Harmonieplein staat sinds ruim anderhalf jaar een muziekkoepel, geplaatst op verzoek van bewoners en gemaakt in overleg met bewoners. Het gaat goed met de Harmoniekoepel als ontmoetingsplek voor iedereen. Om de koepel goed te gebruiken, trekken zes enthousiaste vrijwilligers de kar: Piet Kwak, Piet den Ouden, Petra Bakker-Verduyn Lunel, Jessica Gijzen, Eef van der Kolk en Frans Tol. Ze krijgen daarbij hulp van Stichting Maatvast, Pier K en de dorpsraad Nieuw-Vennep. Daarnaast komen zij graag in contact met enthousiaste jongeren die die samen met de koepelcommissie willen werken aan een voor de jeugd aantrekkelijk programma. De wens van de Harmoniekoepel is het gebruik van de koepel breder te maken dan alleen met muziek, bijvoorbeeld door in overleg met Pier K ballet- en musicaluitvoeringen te laten zien. Foto met de commissieleden van Harmoniekoepel Petra Bakker-Verduyn Lunel, Piet den Ouden, Jessica Gijzen en Eef van der Kolk en Piet Kwak. Frans Tol ontbreekt op de foto.    

Kerstmarkt

Steeds meer Vennepers weten de Harmoniekoepel langzamerhand te vinden. Bewoners zijn blij met de optredens in de koepel. Hoogtepunt van het afgelopen seizoen was ongetwijfeld het 5 mei bevrijdingsfeest met meer dan duizend bezoekers. Maar ook de zaterdagmiddagconcerten, de Indian Summer Market en de Kofferbakmarkt trokken veel belangstellenden. De Kerstmarkt in samenwerking met de Rotary voor de Voedselbank is al een jaarlijks terugkerend evenement op het Harmonieplein. Ook in 2016 is de Harmoniekoepel middelpunt van een grootse 5 mei viering, van CD-muziek op de markt en van nieuwe evenementen als de Harmoniekunstmarkt, het Schrijversbal en Oktoberfesten.

Ideeën of meedoen?

Heeft u ideeën of plannen voor de Harmoniekoepel? Wilt u via Maatvast meedenken over hoe jongeren de muziekkoepel goed kunnen gebruiken? Stuur een mail naar harmoniekoepel@gmail.com of bel met Piet Kwak telefoon 06-45263999. Bij Maatvast kunt u terecht bij Jessica Gijzen, bereikbaar via: jessicagijzen@stichtingmaatvast.nl.

Gepubliceerd op: 
17 dec 2015